Hoe gaan we dit betalen?

0
133

Wanneer er grote aankopen moeten worden gedaan voor een bedrijf die niet kan lopen zonder bepaalde machines wordt er vaak de vraag gesteld, hoe kunnen we ons dat permitteren? We kunnen niet direct zo’n grote aanschaf maken maar we weten wel dat we het gemakkelijk kunnen terugverdienen wanneer we de machine eenmaal in huis hebben. Ook kunnen we zonder niet echt verder dus we voelen ons eigenlijk verplicht. Deze problemen kunnen allemaal gemakkelijk worden opgelost wanneer je gebruik gaat maken van machines leasen. Het is net alsof je een auto gaat leasen, super makkelijk om te doen en je kunt er direct van profiteren zonder een grote investering te hoeven doen.

Voordelen van leasen uitgelegd

Het leasen van een machine kan niet alleen maar besparende voordelen hebben, ook houdt je op deze manier geld over wat je weer kunt steken in andere zaken. Je krijgt de ruimte om voorraden aan te houden, geld te investeren in je medewerkers of de manier waarop je bedrijf wordt gerund. Naast deze voordelen ben je ook meer weerbaar tegen financiële tegenslagen want deze kun je gemakkelijker tackelen indien dat nodig is met het geld wat je bespaart op de aanschaf van dure machines. Naast nieuwe machines kunnen ook gebruikte machines worden geleased voor een duurzamer resultaat, zo kunnen machines tegen een lager tarief worden ingezet wat ook weer C02 bespaart omdat er geen hele nieuwe machines geproduceerd hoeven te worden. Vaak zijn de gebruikte machines ook altijd direct leverbaar en meteen in te zetten zodra ze afgeleverd zijn.

Voorbeelden van machines leasen

Voor iedere sector zijn wel machines nodig om het productieproces te versnellen. Denk hierbij aan metaal- of houtbewerkingsmachines, snij-, druk-, spuitgiet- of verpakkingsmachines. Voor iedere fabrikant zijn machines nodig om de omzet te kunnen verhogen. Als fabrikant, leverancier of distributeur van kapitaalgoederen of bedrijfsmiddelen is het ook mogelijk om mee te doen aan vendor leasing. Als je verkoopt kun je ook starten met leasen, veel klanten zijn al op de hoogte van hoe dit werkt en afhankelijk van jouw producten kan er een passend plan worden opgesteld. Niet iedere klant wilt namelijk meteen een grote machine betalen met contant geld, dit kan risico met zich meebrengen. Je vergroot automatisch je omzet wanneer je gaat starten met leasen, veel van je concurrentie zal dit niet doen waardoor jij meteen een stuk interessanter wordt voor potentiële klanten. Er zitten dus meer voordelen aan leasen dan nadelen, je loopt veel minder risico.