Naar de tandarts onder werktijd

0
228

Naar de tandarts gaan om je gebit te onderhouden is erg belangrijk, je tanden en tandvlees worden gecontroleerd op gaatjes en hygiëne, of er sprake is van tandvlees wat ver teruggetrokken is of dat er tandplak aanwezig is wat onder handen genomen moet worden. Toch is er wettelijk gezien niks over tandarts verlof in de meeste contracten. Maar wanneer moet je dan tijd vrijmaken om naar de tandarts te gaan? Dan is het de vraag hoe moeilijk je werkgever hierover doet, je kunt samen afspraken maken zodat je eventueel met verlof naar de tandarts kunt en toch je gebit kunt controleren.

Maak het jezelf makkelijk

Wanneer je dit niet regelt en er met de pet naar toe gooit kunnen sommige problemen niet snel gezien worden. We gaan regelmatig naar de tandarts zodat wanneer er veranderingen plaatsvinden, deze snel en effectief kunnen worden behandelt. Het blijkt dat enorm veel Nederlanders toch geneigd zijn om de tandarts te vermijden door de hoge kosten, maar wanneer je regelmatig gaat zul je zien dat dit bij de meeste zorgverzekeringen gedekt wordt en je uitkomt op een lager bedrag. Ook wanneer je verhuist kun je tegenwoordig je overstap makkelijk regelen, modernere praktijken zullen online omgevingen hebben waar je je gegevens snel kunt invullen. Zodra je dit hebt gedaan kun je snel naar een tandartspraktijk Diemen wanneer je bijvoorbeeld in Amsterdam woont. Pijn of andere klachten in je mond kunnen erg vervelend zijn of zelfs hoofdpijn of andere klachten veroorzaken, daarom is het belangrijk om er hier vroegtijdig bij te zijn. 

Andere manieren om je gebit te verzorgen

Niet alleen is een halfjaarlijks tandartsbezoek essentieel maar ook een bezoekje aan de mondhygienist diemen kan de kwaliteit van je gebit aanzienlijk verbeteren en zelfs reguliere tandartsbezoeken makkelijker maken. Alle delen in de mond worden zorgvuldig bekeken en de gezondheid hiervan wordt bepaald. Zo kan er een passend plan bij worden gemaakt die je dagelijks kunt toepassen. Er kunnen namelijk veel bacteriën ontstaan waardoor ontstekingen zich makkelijk kunnen vormen als je je gebit niet goed onderhoud of weet hoe je dit moet doen. Een mondhygiënist kan je hierbij de juiste weg mee leren vinden. Er kan ook permanente schade ontstaan als je niet goed zorgt voor je gebit. Denk hierbij aan diabetes of verschillende hersenaandoeningen. Daarom is een regelmatig bezoek niet erg en op deze manier kunnen eventuele problemen snel worden aangepakt. Vaak sta je met minder dan een uur weer buiten de deur, dat is het toch wel waard.a