Investeer deze zomer in crypto met het ook op veiligheid!

0
600

Ben jij nog op zoek naar goede cryptomunten om jouw portfolio uit te breiden deze zomer? Dan heb je het perfecte artikel gevonden! Hier leer je alles over dé beste vooruitzichten van 2022. Beide crypto’s staan in het teken van één van de belangrijkste begrippen van dit jaar: online veiligheid. Zin om winst te maken deze zomer? Lees dan snel door!

Link verbindt blockchains met smart contracts

Zoals de naam al een beetje doet denken is het doel van Link om verbindingen te leggen. Link verbindt onder andere smart contracts met delen van een blockchain, zoals API’s, betaalsystemen en andere externe informatie. Tot voorheen was dit zo goed als onmogelijk. Smart contracts bestaan normaliter namelijk compleet op zichzelf en functioneren dus alleen met data die ze zelf hebben, of die een gebruiker heeft ingebracht. Link gebruikt zogeheten oracles, die de smart contracts in contact kunnen brengen met de blockchain. Zo kunnen de smart contracts dus actuele informatie opvragen én opdrachten uitvoeren die zonder oracles nooit mogelijk waren geweest. Link maakt deze gigantische verbetering mogelijk zonder in te leveren op de veiligheid die het gebruik van blockchain brengt. Omdat online veiligheid de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden is ook de Link koers gestaag gestegen in deze tijd. Inkopen is dus zeker geen slecht idee bij deze crypto!

Alledaags gebruik met Verge

Verge is een crypto gemaakt om te gebruiken. Net zoals Bitcoin willen ze betalen makkelijker maken. Het is een decentraal netwerk dat wordt gebruikt om transacties snel en veilig uit te voeren. Maar wat is een decentraal netwerk en waarom is het zoveel veiliger? Eigenlijk is het best simpel. Decentraal betekent in deze context dat iedereen evenveel macht heeft en niemand misbruik kan maken van het platform. Een goed voorbeeld is de app van een bank. Jij kan geld overmaken naar iemand anders. Allebei hebben jullie evenveel macht op de app. Er is echter nog een partij aanwezig bij zo’n transactie: de bank. In dit geval heeft de bank wel degelijk meer macht dan de gebruikers. Bij een decentraal netwerk is er geen derde partij. Dit verlaagt de kans dat iemand misbruik kan maken van de applicatie aanzienlijk. Vooral nu hacken, scamming en phishing weer terugkomen is deze vorm van veiligheid erg belangrijk. Daarom is de verwachting dat de Verge koers samen met andere oplossingen voor veiligheid alleen nog maar blijft stijgen!