Heerlijk genieten van het zomerse weer

0
290

Heerlijk genieten dit: na weken van regen is het eindelijk weer lekker zomers weer in Nederland. Het is niet té heet gelukkig, maar precies zonnig genoeg om lekker zonder jas op stap te gaan. Deze zomervakantie heb ik geen plannen, want mijn geboekte vakantie werd natuurlijk gecanceld vanwege corona. Daarom heb ik besloten om nu met het lekkere weer meerdere lange weekenden vrij te nemen. Zo kan ik optimaal genieten van het lekkere weer en ook even goed tot rust komen. In deze blog lees je wat ik met deze vrije, lange weekenden wil gaan doen en al heb gedaan.

De tuin opruimen

Voordat ik lekker in de zon van mijn tuin kan genieten, moest mijn tuin natuurlijk eerst eens even goed worden opgegruimd. Oude zooi en dode planten gingen er uit, nieuwe plantjes en vrolijke bloemen werden geplant en het gazon werd netjes afgestoken en gemaaid. Ook ben ik naar het tuincentrum gereden en heb ik nieuw tuinmeubilair uitgezocht en besteld. Vorig weekend was het dan zo ver: ons prachtige, nieuwe tuinmeubilair werd geleverd! Het is een grote, robuuste eettafel geworden met een lange bank en bijpassende stoelen. HIer kunnen wij genoeg vrienden en familieleden aan kwijt voor het geven van tuinfeestjes en dinner parties. Daarnaast hebben wij een loungeset aangeschaft, bestaande uit een comfortabele loungebank met heerlijke fluffy kussens en een bijpassende lage koffietafel. Verder maken de twee ligstoelen de set helemaal compleet. Tijd om lekker te gaan relaxen!

De eerste avond BBQ'en

Nadat al het meubilair was geleverd, moesten we natuurlijk wel gelijk gebruikmaken van deze tuin-upgrade! Daarom belden wij een aantal vrienden en nodigden wij ze uit voor een gezellig avond rond de BBQ. En gezellig was het zeker! We hebben heerlijk gegeten tot we niet meer konden, zoveel eten hadden we gemaakt. Gelukkig paste al het eten met gemak op onze nieuwe lange eettafel. Na het eten bleven we nog een tijdje aan tafel naborrelen.

Later op de avond begon het toch wat af te koelen. Ik besloot daarom om mijn nieuwe Calvin Klein trui aan te trekken en de kussens op de loungeset klaar te zetten. Voor mijn vrienden haalde ik ook nog even een Balenciaga trui heren van boven, zodat iedereen er lekker warmpjes bij zat. Als kers op de slagroom kwam iemand met het goede idee om de vuurkorf aan te zetten. Wat een topplan, want hierdoor hebben wij tot in de hele late uurtjes in onze nieuwe tuin doorgebracht onder het genot van heerlijke drankjes en toasty marshmallows.

Dit wordt een heerlijke zomer!