De beste investeringen voor de winter

Het zou nog hartje zomer moeten zijn, ondanks dat het weer misschien iets anders laat zien. Maar voordat we het weten staat de winter alweer om de hoek, en als we zien hoe koud de zomer is, verbaast het denk ik weinig mensen als het in oktober al begint met vriezen en sneeuwen. Elk jaar opnieuw ben ik onvoorbereid, liggen al mijn warme truien nog ergens in een doos op zolder, realiseer ik me dat ik in de lenteschoonmaak mijn winterjas heb weggegooid en moet ik over vijf minuten weg terwijl het sneeuwt. Dit jaar heb ik besloten om dat een keer op tijd te voorkomen, en goed voorbereid te winter in te gaan. Hier deel ik mijn beste tips.

Investeer in een goede winterjas

Ik ben niet iemand die normaal erg veel geld aan kleding uitgeeft, want vaak kun je voor lagere prijzen ook goede kwaliteit krijgen zo lang je goed zoekt. Maar ik heb geleerd dat als er iets is waar je nooit op moet besparen, dat winterjassen zijn. Ze lijken soms warm op het eerste oog, maar zodra het vriest en sneeuwt merk je al heel snel wat een goede winterjas écht moet doen. Je warm houden! Leg dus nu alvast wat extra geld opzij en koop op tijd een mooie dikke winterjas, zodat je deze winter alle kou aan kan. Denk aan bijvoorbeeld een mooie parajumper jas: een parajumper winterjas is een van de warmste, en ze zien er ook nog eens mooi uit. Zo ga je ook nog stijlvol de winter in.

Ga op zoek naar warme handschoenen!

Iets anders wat ik altijd vergeet in de winter zijn handschoenen. Dat is ook zoiets wat je pas merkt als je op de fiets zit en je handen eraf lijken te vriezen, maar waar je tot op dat je ze eigenlijk al nodig hebt nooit bij stilstaat. Voor handschonenen geldt eigenlijk hetzelfde als voor winterjassen: ze zijn best een paar extra euro's waard als je handen écht goed warm blijven. Nog een tip: er zijn ook goede warme handschonene verkrijgbaar die touch-screen proof zijn, zodat je op de fiets toch even snel dat slechte nummer kunt skippen wat op shuffle komt, of je je appje af kunt typen als je buiten loopt op een koude dag. 

Haal je recepten uit de kast

De winterse keuken is soms een lastige om in te komen, omdat je veel gerechten eet in de winter die je de hele zomer echt vergeet. Zomergerechten eten we eigenlijk het hele jaar door wel, maar ik ken weinig mensen die in hartje zomer een stamppot klaarmaken. Verzamel dus op tijd je beste recepten, koop aardappels in en ga lekker in de keuken staan terwijl het buiten sneeuwt!

Gerelateerde artikelen

Ontdek

3x de lekkerste cocktails zelf maken

Nu we al wat maanden voornamelijk thuis zitten, kan de verveling wel eens toeslaan....

3 tips om het jojo-effect te voorkomen

Heb jij in de coronatijd iets te veel gegeten dan eigenlijk goed voor je...

Kinderen maak je pas echt blij met Schleich

Ben je op zoek naar het leukste cadeau om te geven aan een kind?...

Online shoppen

Ongeveer drie weken terug was ik samen met mijn vriendin in een plaatsje genaamd...

Kies voor financial lease

Wanneer je ondernemer bent kan het soms noodzakelijk zijn om te beschikken over een...

Black Friday: ben jij er klaar voor?

Het is de meest competitieve uitverkoop van het jaar: Black Friday. Dit grootse fenomeen...

Categoriën