Goedkoop een studentenkamer inrichten

0
297

Een van de leukste en spannendste aspecten van beginnen met een studie, is op kamers gaan. Voor veel beginnende studenten betekent dit een stuk meer vrijheid maar natuurlijk ook een stukje verantwoordelijkheid. Van je ouderlijk huis naar een kamer in een grote stad is een belangrijke stap in je leven. Maar het vinden van een betaalbare kamer is niet altijd even gemakkelijk. Zeker in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is er veel concurrentie op het gebied van studentenkamers. En als je eenmaal een studentenkamer hebt zul je deze vaak eerst nog moeten inrichten. Daarna begint het betalen van de huur. Veel studenten zwemmen niet in het geld en niet alle studenten hebben evenveel steun van hun ouders. Daarom is het verstandig om je studentenkamer op een goedkope manier in te richten. Maar hoe doe je dit? In dit artikel bespreken we tips en tricks om goedkoop je studentkamer in te richten.

Zelf verven, vloer laten leggen

Voordat je begint met de inrichting, moet je waarschijnlijk eerst je kamer een frisse lik verf geven. Hier hoef je niemand voor in te huren, een slimme student doet dit zelf met hulp van zijn ouders ofwel hulp van zijn vrienden. Maar menig studentenkamer komt ook zonder vloer. In zo’n kamer zal tapijt, laminaat of een ander soort vloer gelegd moeten worden. Netjes een vloer leggen is vaak iets ingewikkelder om zelf te doen. Veel verkopers van vloeren bieden gratis aan om een bestelde vloer ook te komen leggen. Het is dus geen probleem om dit gewoon te laten doen. Gratis leggen van je laminaat bij De Laminaat Expert is bijvoorbeeld een goede optie.

Tweedehands meubelen van andere studenten

Voor de inrichting van je kamer ga je waarschijnlijk geen designer meubelen aanschaffen. Mooie en goedkope meubelstukken zijn verkrijgbaar bij de Ikea. Maar als student is het ook heel voordelig om gebruik te maken van andere studenten. Waar vele nieuwe studenten in de zomer een nieuwe studentenwoning intrekken, gaan veel andere studenten er juist weer uit. Het is dan ook een goed moment om op marktplaats te zoeken naar goedkope kasten en andere meubels. Soms kun je zelfs iets helemaal gratis overnemen.

Slim omgaan met ruimte

De meeste studentenwoningen zijn nou niet bepaald heel groot. Let er bij de inrichting van je studentenkamer er dus op dat je effectief gebruik maakt van de ruimte die je hebt. Het is best wel goed mogelijk om in een kleine kamer veel spullen op te slaan als je creatief bent met de ruimte die er is.