Een schaduwdoek is dé tuintrend van 2020

0
393

ZONZ is al ruim tien jaar expert op het gebied van zonwering. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van standaard en maatwerk schaduwdoeken. De werknemers denken graag mee met klanten om zo tot een optimaal resultaat te komen. Een schaduwdoek is praktisch, duurzaam, gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Je kan het doek online ontwerpen, samenstellen en bestellen met behulp van de kennis en expertise van ZONZ.

Dé tuintrend van 2020

Schaduwdoeken zijn relatief nieuw binnen de markt van zonwering. Het product biedt verschillende voordelen ten opzichte van de parasol. Het doek is bestand tegen weer en wind, vergt weinig opbergruimte en kan het gehele zomerseizoen buiten blijven hangen. Bij ZONZ kun je jouw schaduwdoek samenstellen naar eigen inzicht. Je hebt keuze uit verschillende kleuren, vormen en materialen. Tevens kun je kiezen voor een doek met gelijke of ongelijke zijden en voor rechte of gecurvde zijden. Op deze manier kun je een uniek schaduwdoek kopen dat past bij jouw tuin of balkon.

Creëer een eigen stijl

Het spreekt voor zich dat je opzoek gaat naar een doek dat perfect aansluit op jouw wensen en behoeften. Iedere tuin is anders en heeft dan ook een andere schaduwoplossing nodig. Het is dus van belang dat je zelf kunt beslissen over de afmetingen, de vorm, de kleur en de bevestigingsmaterialen van het schaduwdoek. Er zijn verschillende mogelijkheden, waarbij je kunt denken aan een rechthoekig, zwart doek met rechte zijden of een vierkant, rood doek met gecurvde zijden. Op deze manier creëer je de gewenste stijl voor in jouw tuin of terras.

Een waterdicht of waterdoorlatend doek

Een waterdoorlatend doek is een doek met kleine gaatjes erin dat tot 95% beschermt tegen schadelijke uv-straling. Je hoeft niet bang te zijn dat er een waterzak zal vormen op het doek, omdat het regenwater kan worden afgevoerd door de kleine gaatjes. Ook de wind gaat door het doek heen, waardoor het tot 30% koeler is onder dit doek. Het doek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden. Een waterdicht doek houdt zowel de wind als de regen tegen en zorgt dus voor een volledig geïsoleerde plek. Echter voel je dan ook geen koel briesje. Elk soort doek heeft dus zijn voor- en nadelen. Ga voor de aanschaf goed na wat jouw wensen zijn op dit gebied.

De voordelen van een schaduwdoek van ZONZ op een rij:

  • Geen sta-in-de-weg parasol met een zware voet die je doorlopend moet verplaatsen.
  • Het doek kan het hele zomerseizoen buiten blijven hangen en is daarna eenvoudig op te bergen.
  • Het doek is bestand tegen weer en wind.
  • De mogelijkheid om een doek samen te stellen volgens eigen wensen en behoeften.