Afval scheiden op kantoor, hoe doen jullie dat?

0
418

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor particulieren voor zeker ook voor bedrijven. Duurzamer ondernemen kan op verschillende worden gerealiseerd maar afval scheiden is waarschijnlijk wel een van de meest bekendste manier. Daarnaast is afval scheiden ook heel makkelijk te realiseren en daarom ook meteen een van de makkelijkste stappen als je duurzamer wilt ondernemen. Benieuwd hoe je afval scheiden bij jou op kantoor kan realiseren? Hier een aantal tips.

Bespreek het doel

Een opdracht is veel makkelijker uit te voeren als het doel ook zichtbaar is. In dit geval is afval scheiden de opdracht maar wat is het doel. Waarom is het zo belangrijk dat de werknemers op jouw kantoor hier actief mee bezig zijn? En voor wie? Door deze en alle andere vragen rondom afval scheiden bespreekbaar te maken zullen werknemers er veel bewuster mee bezig zijn. Doordat ze er veel bewuster mee bezig zijn zal afval scheiden ze veel makkelijker afgaan, ze weten tenslotte waar ze het voor doen. Zorg er dus voor dat je er tijd voor vrijmaakt in een algemene vergadering bijvoorbeeld zodat je een stukje bewustwording teweeg kan brengen.

Maak het ze makkelijk

Gemak dient de mens en zeker de mens die druk in de weer is. Op een kantoor hebben werknemers behoorlijk wat dingen aan hun heeft. Afval scheiden zal niet hoog op hun prioriteitenlijstje staan en dat is ook helemaal niet erg. Om ervoor te zorgen dat je werknemers dit wel zoveel mogelijk doen is het van groot belang dat je dit proces zo makkelijk mogelijk voor ze maakt. Wat daarbij ontzettend helpt is je afvalbakken op een strategische plek te zetten. Zet er bijvoorbeeld een in de kantine, in de keuken, in het looppad naar belangrijke ruimtes en in de kantoren zelf. Op deze manier hoeft de werknemers zelf er maar weinig moeite voor te doen en zal het dus veel makkelijker gaan.

Laat je afval tijdig afvoeren

Een bedrijf moet zelf zorgen dat zijn afval wordt afgevoerd. Zorg er dus ook voor dat je dit op tijd doet zodat de bakken niet overvol raken. Een manier die zeker aan te raden is, is een container huren. Een container huren voor je bedrijfsafval kan je doen bij verschillende partijen. Al deze partijen bieden in grote lijnen dezelfde dienst aan. Ze bezorgen een container bij je bedrijf. Hierin wordt het bedrijfsafval verzameld en op het gewenste tijdstip wordt de container opgehaald en een nieuwe of lege container teruggeplaatst. Op deze manier wordt er gewoon tijdig voor je bedrijfsafval gezorgd en heb jij nergens omkijken naar.