De voordelen van private leasen

0
267

Wil jij binnenkort een auto aanschaffen maar weet je nog niet hoe je dat wilt doen? Twijfel je tussen een auto kopen of privé leasen? Dat snappen we, want private lease wordt steeds populairder. Maar waarom is dat? We hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Allereerst is het goed om te weten wat privé leasen precies inhoudt. Het is eigenlijk hetzelfde als zakelijk leasen, met natuurlijk het grote verschil dat dit voor particulieren is. Je huurt dus eigenlijk, maar dan voor een langere tijd. Hier hangen bepaalde maandelijkse kosten aan. Voor sommige mensen is dit voordelig, voor anderen wat minder.

 

De voordelen van privé leasen:

 

Vast maandbedrag

Zoals gezegd: met leasen ben je elke maand een bepaald bedrag kwijt aan je auto. Alleen de brandstof moet je nog betalen (en natuurlijk eventuele verkeersboetes). Voor sommige mensen is dit heel chill, voor anderen een stuk minder. Senioren doen bijvoorbeeld vaak aan private lease, omdat ze niet of lastiger geld kunnen lenen bij een geldverstrekker. Door dan te leasen, kunnen ze alsnog in de mooie auto rijden.

Niet heel veel geld nodig

Je hebt niet per se super hard gespaard te hebben om in de mooiste lease auto te mogen rijden. Je hebt namelijk geen spaargeld nodig, alleen een vast inkomen. Een nieuwe auto kost daarnaast bij aanschaf heel veel geld. Dit is bij private lease niet aan de hand. Het is daarom iets overzichtelijker voor je uitgaven.

Geen gedoe met verkoop

Veel mensen die een nieuwe auto willen kopen, moeten hun oude auto eerst verkopen. En dit is soms best een gedoe. Dit heb je niet bij private lease. Je levert je auto eenvoudigweg weer in, en kiest bij wijze van spreken zo weer een nieuwe uit!

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard kleven er ook nadelen aan private lease. Anders had iedereen het wel gedaan. Vaak sluit je een leasecontract voor een meerdere jaren af. Je zit dus een aantal jaar vast aan deze kosten. Hier kun je niet onderuit, zelfs niet als je ontslagen wordt of zelfs niet wanneer je komt te overlijden. Dit is een groot nadeel aan private lease. Daarnaast moet je vaak een inschatting maken van het aantal kilometers dat je gaat rijden. Als je hier heel erg overheen gaat, vindt er een correctie plaats en moet  je alsnog meer betalen. Ook dit is niet fijn. Dit zijn zomaar twee nadelen aan private lease waar je goed rekening mee moet houden.