Een nieuwe auto koop je zo

Sommige aankopen doe je niet iedere dag, denk bijvoorbeeld aan een huis of een auto. Maar zelfs die zeldzame dingen zijn een keer aan vervanging toe. Bijvoorbeeld door slijtage of door behoefte aan meer ruimte door uitbreiding van het gezin. Het kan dan wat overweldigend voelen om weer de markt onder ogen te moeten zien. Er is ook zoveel keus. Waar moet je allemaal opletten en wanneer weet je of je een goede deal te pakken hebt? In deze blog neem ik die stappen met je door. Lees je mee?

Waar ben je naar op zoek?

Allereerst is het belangrijk om je wensen op papier te zetten. Wat moet de volgende auto absoluut hebben? Moet het een grote kofferbak hebben of wil je dat er minstens zes zitplaatsen zijn? Schrijf de belangrijkste op en voeg daar ook een budget aan toe. Kijk vervolgens of dit ook realistisch is. Wanneer je weet dat je een auto van het merk Mercedes wilt, kan je hier met een dealer over in gesprek. Deze filtert dan als het ware de opties voor je uit en je kan meteen in gesprek. Dit kan fysiek of online.

Nieuw of tweedehands

Voor je het weet sta je voor een paar goede Mercedes occasions. Oh ja, dat is ook nog een puntje. Je kan ervoor kiezen om een auto nieuw of tweedehands aan te schaffen. Veel mensen willen een nieuwe auto maar je moet je bedenken dat een auto al minder waard is zodra je ermee van het parkeerterrein rijdt. Nu kan je er wel meer van op aan dat alles naar behoren werkt en nog een lange tijd meegaat maar dat kan je ook met de dealer van een tweedehandswagen bespreken. Ook een puntje om over na te denken dus. Wellicht had jij dat al op je eisenlijstje gezet.

Een goede deal, ook na de koop

Wanneer je een goede Mercedes a klasse of ander model gevonden hebt, is het belangrijk om voor de aankoop alle punten nog een keer na te lopen, zowel in de auto als contractueel. Werkt alles naar behoren en wat zijn de extra’s die je bij voltooiing van deze aankoop mag verwachten, bijvoorbeeld als het om onderhoud gaat.

Voor je het weet, rijd jij weer in een (voor jou) nieuwe auto. Het is makkelijker dan het lijkt, maar wel even opletten. 

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Maak het gezellig!

Ohlala! De gezellige en knusse dagen komen weer aan. Voor het eerst deze week...

De vervelendste problemen aan je voeten en hoe deze...

Voeten worden niet door iedereen gezien als de mooiste delen van het menselijk lichaam....

Wanneer heb je een MacBook reparatie nodig?

Als je MacBook stuk is, kan het handig zij om er even naar te...

Bij dit autobedrijf in Zeeland vind je de leukste...

Ben je op zoek naar een fijne auto? Als je in de regio Zeeland...

De voordelen van private leasen

Wil jij binnenkort een auto aanschaffen maar weet je nog niet hoe je dat...

Een schaduwdoek is dé tuintrend van 2020

ZONZ is al ruim tien jaar expert op het gebied van zonwering. Ze zijn...

Categoriën