3x de lekkerste cocktails zelf maken

0
228

Nu we al wat maanden voornamelijk thuis zitten, kan de verveling wel eens toeslaan. Je hebt je thuiskantoor als zes keer opnieuw ingericht, alle hoekjes en gaatjes van het huis grondig schoongemaakt en al drie appeltaarten gebakken. Nu we de deur niet uit mogen om met vrienden het nachtleven in te duiken, nodigen veel mensen hun vrienden thuis uit voor een gezellige spelletjesavond of filmavond. Hoe leuk is het om jouw vrienden de volgende keer te verassen met nieuwe cocktailskills? Zet dat spel mens-erger-je-niet maar weer terug in de kast, want jij ontwikkelt jezelf tot ware cocktailshaker. In deze blog lees je meer over cocktails die jij aan je vrienden kunt serveren. Wedden dat je een gezellige avond hebt?

Moscow Mule

De Moscow Mule is een echte klassieker die geserveerd wordt in een koperen mok. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat de cocktail in Rusland is ontdekt, komt ‘ie toch echt uit Amerika. Met een basis van wodka en gemberbier maak je een heerlijk verfrissende cocktail. Vul als eerst de koperen mok met ijsblokjes en schenk de wodka erbij. Knijp vervolgens twee partjes limoen uit boven de mok en doe de bitters erbij. Vul het aan met gemberbier en roer het goed door. De limoenpartjes kun je gebruiken als garnering. Wil je andere variaties maken op de traditionele Moscow Mule, ga dan eens voor de Spicy Mule waarvoor je een Jalapeño peper gebruikt. Ook de Mexican Mule met tequila is een goed alternatief.

Bombay Bramble

De Bombay Bramble is een frisse cocktail die je maakt met gin en tonic. Bombay Bramble is een nieuwe gedistilleerde gin en stamt natuurlijk af van de originele Dry Gin. Voor de Bramble is deze samengevoegd met een natuurlijke fruitinfusie, waardoor je een heerlijke bessensmaak krijgt. Vul de Bombay Bramble aan met gin, een scheutje citroensap en suikersiroop. Gebruik wat citroen en frambozen als garnering.

Whiskey Sour

De echte Whiskey-liefhebbers zullen de drank als Old-Fashioned blijven drinken, maar wist je dat je met Whiskey ook heerlijke cocktails kunt maken? De Whiskey Sour is daar een van. Daarvoor begin je met het scheiden van het eiwit van een rauw ei. Voeg een scheut bourbon whiskey toe, samen met een beetje suikersiroop. Shake het geheel stevig totdat er een laagje verschijnt. Schenk de mix uit in een mooi whiskey glas. Door het eiwit krijg je een mooi wit schuimlaagje op de cocktail. De cocktail is ook zeer goed te maken met bushmills whiskey, de Ierse broer van de Bourbon.