Een generatie van zzp\’ers

0
506

Mijn vader is een zeer eenvoudig man, maar hij heeft wel een duur horloge in de la van het dressoir liggen. Dit heeft hij gekregen toen hij 25 jaar bij de zaak werkte. Hij behoort nog tot de generatie voor wie het heel normaal was om je hele leven lang voor dezelfde werkgever te werken. Ik zal nooit zo'n horloge als hij bezitten. Niet alleen heb ik niets met horloges en zou ik hem waarschijnlijk meteen verkopen als ik er een zou krijgen. Maar daarnaast is de kans nihil dat ik 25 jaar lang voor één werkgever zal werken. Mijn generatie is er een waarin jobhoppen de norm is. Wij voelen dat we uitgeleerd zijn als we een paar jaar hetzelfde werk hebben gedaan. Dan willen we ons in iets anders ontwikkelen. De werkgevers zijn op hun beurt ook veel minder scheutig in het uitdelen van vaste contracten. Het is erg moeilijk om iemand te ontslaan, dus met flexibele contracten kunnen ze veel vrijer ondernemen. De moderne tijd is er een van zzp'ers. In deze blog schrijf ik erover!

Tips voor zzp'ers

Vrijheid is het grootste voordeel van de zzp'er, maar onzekerheid is de keerzijde van de medaille. Je kunt ieder moment op wereldreis gaan als je dat wil. Tegelijk is het onmogelijk om een hypotheek te krijgen zonder vast contract. De generatie van zzp'ers heeft dus met voor- en nadelen te maken. Als zzp'er ben je bovendien je eigen baas. Dit levert een hoop gedoe op met belastingaangifte en andere zakelijke aspecten. Een zzp rekening openen is daardoor raadzaam. Ook hierin is het voordeel dat je alle vrijheid hebt om de zaken op jouw manier te regelen. In de laatste alinea geef ik tips die handig kunnen zijn tijdens een zzp rekening openen.

Een zzp rekening openen die het beste bij jou past

Via zzpdaily.nl kun je veel banken met elkaar vergelijken, voordat je besluit waar je een zzp rekening openen wilt. Hier is er voor ieder type zzp'er wat wils. Knab komt bijvoorbeeld als beste uit de bus als het gaat om alle geboden faciliteiten. N26 staat bekend als een goedkope zakelijke rekening. Ben je iemand die duurzaamheid hoog in het vaandel hebt, dan is Triodos absoluut de beste plek waar je een zzp rekening openen kunt. Als zzp'er is het leven een stuk woeliger en woester dan de rustig meanderende carriere van mijn vader. Het voordeel is dat je als zzp'er precies de waarden kan nastreven die je belangrijk vindt, zoals ik zojuist heb beschreven bij de activiteit van een zzp rekening openen.