Hoe creëer je een gezonde levensstijl in 6 stappen

0
402

Hallo, leuk dat je een kijkje neemt op dechatel.nl wij schrijven in deze blog hoe u in 7 stappen een gezonde levensstijl kunt leiden. Het is belangrijk om bij de basis te beginnen. Stap één is om op te schrijven wat je eet.

Schrijf op wat je eet

Schrijf op wat je eet, zodat je kunt zien wat je eet. Je kunt ook zien hoeveel calorieën en vet er in elke maaltijd zit. Hoe schrijf je op wat je eet? U kunt een notebook of een mobiele app gebruiken. Wij raden de app MyFitnessPal aan. Het is gratis en gemakkelijk te gebruiken. Hoe voer je je eten in? Na de eerste week ben je eraan gewend om je maaltijden op te schrijven. U begint automatisch uw eten uit het geheugen in te voeren.

Maak een boodschappenlijstje

De volgende stap is het maken van een boodschappenlijstje. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je ongezond voedsel koopt. Plan je dag: De derde stap is het plannen van je dag. Het is belangrijk om het ontbijt niet over te slaan, maar ook 's avonds niet te veel te eten. Bereid je eten voor: De vierde stap is het bereiden van je eten. Je hebt al opgeschreven wat je eet en nu is het tijd om het klaar te maken. Je kunt thuis een gezonde maaltijd bereiden, of je kunt met vrienden uitgaan en een gezondere optie op het menu kiezen.

Bereid je eten voor

Stap 3: Bereid je maaltijden Het is beter om je eigen eten te bereiden, want het is goedkoper en gezonder dan het kopen van fastfood of junkfood. Als je een gezonde maaltijd wilt maken, raden we je aan om onze blog hierover te lezen.

Plan je dag

Dit is een belangrijke stap om uw dag efficiënter te maken. Het is erg belangrijk om te plannen hoe je je tijd doorbrengt. Kies een gezonde routine en houd je eraan. Begin bijvoorbeeld met een standaard ochtendroutine waarbij je bijvoorbeeld start met een koude douche. Daarnaast is het slim om je standaard spulletjes klaar te hebben liggen. Mis je iets? Dan kan je dat gemakkelijk bestellen bij de drogist online. Tip: Neem Interprox ragers voor een nog schoner gebit. 

Sta vroeg op

Deze stap is niet voor iedereen weggelegd, maar het is wel belangrijk dat je vroeg opstaat. Dit geeft je de tijd om een ​​gezond ontbijt te eten en je dag voor te bereiden. Plan je dag: Plan je dag nadat je je ontbijt hebt klaargemaakt. U kunt uw dagen plannen in een agenda of op een planner. Het is belangrijk dat je tijd hebt om te sporten en te ontspannen.

Doe regelmatig een workout

Als je regelmatig traint, voel je je sterker en energieker. Je kunt thuis, in de sportschool of in het park een work-out doen. U kunt ook gaan wandelen of sporten. Als je wilt afvallen, is het belangrijk om meerdere keren per week cardio-oefeningen te doen. Als je wilt afvallen, is het belangrijk om voldoende te slapen: Het is belangrijk dat je elke nacht voldoende slaapt. 7-8 uur per nacht is perfect, maar als dat voor jou niet mogelijk is, probeer dan elke nacht minimaal 6 uur te slapen.