Hoe ik deze mooie momenten heb vastgelegd

0
164

Vorig jaar heb ik samen met mijn zus een reis door Azië gemaakt. We kwamen op het idee om er samen op uit te gaan op het moment dat het uitging met de relatie van mijn zus. Ze zat er echt doorheen en wilde een manier vinden om ‘de echte ik’ terug te vinden. Dit deden we in Lombok. Een eiland in Indonesië. Hier startte onze reis en begon het avontuur. Drie maanden lang hebben wij als echte lokalen geleefd en het echte leven meegemaakt.

Reizen en vastleggen

Soms moet je er even tussenuit en op zoek gaan naar iets wat jou bezighoudt in het leven. Vaak moet er iets gebeuren waardoor je pas op zoek gaat naar jezelf. Waarom begin je hier niet al vroeg mee? Ik nam mijn zus mee naar Indonesië, omdat ik daar elk jaar kom. Het is een hele andere cultuur dan dat we gewend zijn en daardoor ga je tegen dingen aanlopen en kom je dingen te weten. Ik kan mij herinneren dat ik elk jaar als ik naar Indonesië ging, mijn camera meenam en wel 1.000 foto’s maakte. Ik heb vorig jaar voor het eerst wat anders gebruikt, namelijk een polaroid kader. Deze polaroid maakt een instant picture frame. Zo heb je de foto meteen in je handen. Dit vond ik gaaf om een keer te proberen en mijn zus vond het ook erg geweldig. Het is ook belangrijk om leermomenten of leuke momenten op te slaan als herinnering, zodat je later terug kan kijken op iets wat je uiteindelijk verder heeft gebracht.

Op zoek naar jezelf

Je hoort het steeds vaker. Mensen gaan op reis om zichzelf te vinden. Om te ontdekken wie ze nou écht zijn. Voordat ik mijn zus meevroeg, vroeg zij zichzelf ook het een en ander af: moet ik echt helemaal naar Azië afreizen om mezelf tegen te komen? Je neemt jezelf toch altijd mee? Hoe werkt zoiets? Maar toch heb ik haar zo ver gekregen om met mij mee te gaan. Niet alleen voor een doel, maar ook om iets nieuws te zien van de wereld. Ik kreeg hij eerder nooit mee omdat zij in een slechte relatie zat, waarbij ze niet zonder hem op vakantie mocht. Nu heb ik daar verandering in gebracht. Het heeft haar veel verder gekregen en ze heeft na terugkomst meteen gesolliciteerd bij iets wat ze echt heel leuk vindt. Alle foto’s die we hebben gemaakt, plak ik in een plakboek voor later om terug te kijken.