Creëer sfeer in de tuin met tuinverlichting

0
460

Het lijdt geen twijfel dat goede verlichting sfeer kan toevoegen aan elke omgeving, of het nu om de tuin of de huiskamer gaat. Sterker nog, goede verlichting kan het verschil zijn tussen een matte ruimte en een die echt uitnodigend is. Als je de sfeer in de tuin wilt verbeteren, kun je enkele van deze tips gebruiken om het juiste type verlichting voor jouw behoeften te vinden.

Natuurlijk licht

Een van de eenvoudigste en meest populaire manieren om een tuin te verlichten, is door gebruik te maken van natuurlijk zonlicht. Dit kan door planten en bomen zo te plaatsen dat zonlicht door openingen in schuttingen of heggen naar binnen kan stromen. Bovendien geeft het plaatsen van banken of stoelen in de buurt van zonnige gebieden mensen een plek om te ontspannen en van de zon te genieten. Het kan daarom zeker de moeite waard zijn om je tuin eens goed te bestuderen en te kijken hoe het zonlicht gedurende de dag in de tuin valt. Zo kun je je tuin inrichten op een manier dat verschillende elementen samen werken met het natuurlijke zonlicht voor een fijne en rustgevende sfeer.

Tuinverlichting kopen

Natuurlijk schijnt de zon alleen overdag, en vaak willen we 's avonds ook genieten van onze tuin. Zeker als de dagen van de warme zomeravonden zijn aangebroken en we met goed gezelschap in de tuin willen barbecue-en en borrelen. In dat geval is tuinverlichting kopen meer dan de moeite waard. Investeren in goede buitenverlichting kan helpen om de sfeer 's avonds in de tuin te bepalen. Buitenverlichting wordt elk jaar populairder, omdat huiseigenaren op zoek zijn naar nieuwe en interessante manieren om hun tuinen te verfraaien. Tuinverlichting kan een vleugje romantiek toevoegen aan de tuin, of een uitnodigende en feestelijke sfeer creëren voor feesten en bijeenkomsten. Door het juiste type armaturen en lampen te gebruiken, kun je je tuinverlichting aanpassen aan elke gelegenheid of gewenst effect. Zo kun je stringverlichting boven de tafel ophangen voor een gezellig en romantisch sfeertje, of lantaarntjes met kaarsen in verschillende hoeken van de tuin plaatsen.

Maak een lichtplan

Als je van plan bent om tuinverlichting te kopen, dan is het goed om van tevoren een lichtplan te maken. Met een lichtplan bepaal je waar je bepaalde verlichting wilt plaatsen, en voorkom je dat je het verkeerde soort licht kiest. Werk je bijvoorbeeld met een grondspot, dan kun je met het lichtplan bepalen waar je deze grondspots wilt plaatsen voor het gewenste effect. Zo kun je de grondspots mooi afstemmen op de rest van de tuinverlichting, en is jouw tuin straks een hele gezellige en sfeervolle plek tijdens de zwoele zomeravonden!