Een beter beveiligde winkel

0
264

Wanneer je een eigen winkel hebt of in een winkelketen werkt dan is misschien wel het ergste en engste wat je kan overkomen een overval. Zeker als er een wapen bij gemoeid is dan is het verschrikkelijk als je plotseling in gevaar hebt een overvaller tegen je schreeuwt dat de kassa of kluis moet worden opengemaakt. Tegelijkertijd gebeuren inbraken ook vaak in de nacht, zowel bij woningen als bij winkels. Om dit soort overvallen en inbraken te voorkomen is het belangrijk dat een winkel goed beveiligd wordt. Maar wat voor beveiligingssystemen zijn er eigenlijk en welk beveiligingssysteem is het meest effectief? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Camera beveiliging

Een van de meest bekende manieren van beveiligen is het inzetten van camera beveiliging. Met camerabeveiliging kun je live zien wat er in de winkel gebeurt. Een beveiliger kan gemakkelijker via het camerasysteem dieven betrappen en deze staande houden. Daarnaast werkt camerabeveiliging vaak ook preventief. Een overvaller, dief of inbreker is zich bewust dat camerabeelden gebruikt worden om ze te identificeren en denkt dus wel twee keer na voordat dat deze tot illegale actie overgaat. Voor goede camerabeveiliging opties kun je naar camerabeveiliging.nl gaan.

Mistbeveiliging

Een andere optie die minder bekend is maar steeds populairder is voor winkels is mistbeveiliging. Bij mistbeveiliging wordt er gebruik gemaakt van een rookmachine die door een bewegingssensor in korte tijd de hele winkel in een dichte mist zet. Ideaal bij inbraken tijdens de nacht bijvoorbeeld. De inbreker zal volledig gedesoriënteerd worden en dit maakt het onmogelijk om iets te stelen. Vaak wordt ook door het systeem de politie ingeschakeld en doordat de inbreker zo gedesoriënteerd is, wordt deze ook sneller opgepakt. De inbreker kan namelijk de uitgang van de winkel niet meer vinden.

Goed winkelbeleid

Voor winkels is het ook belangrijk om een duidelijk beleid te hebben rondom de omgang met inbraken en overvallen en ook een beleid te hebben dat inbraken voorkomt. Je wilt winkelmedewerkers altijd op het hart drukken dat geen geld of product het waard is om een gevaar te lopen. Wanneer er een overval is waarbij een wapen gemoeid is, is het altijd het veiligst voor de winkelmedewerker om gewoon mee te werken. Daarnaast is het ook belangrijk dat een winkel goed afgesloten is elke avond en dat er bij het afsluiten altijd twee mensen aanwezig zijn. Ook moet de winkel volledig afgesloten en op slot zijn voordat het geld geteld wordt en in de kluis gestort wordt. De kans op een inbraak of overval is relatief klein maar kan nog kleiner gemaakt worden met een goed veiligheidsbeleid.