FUT of FUE?

Steeds meer kalende mensen kiezen voor een haartransplantatie. Met name de FUE haartransplantatie neemt in populariteit toe. Op het internet is er een enorme hype gaande over dit fenoneem. Maar deze hype gaat gepaard met verwarring, want wat is nou precies een FUE haar transplantatie? Wat zijn überhaupt de verschillende mogelijkheden voor een haar transplantatie?

In principe zijn er twee opties: de FUT en de FUE methode. In deze blog zal ik de grote verschillen tussen de twee uitleggen, evenals de voor- en nadelen. Zo weet jij welke methode het best bij jou past!

FUT

FUT staat voor Follicular Unit Transplantation, maar word ook wel Strip Method Harvesting genoemd. De FUT methode wordt al tientalle jaren uitgevoerd en heeft erg consistente resultaten. De behandeling verwijdert een stripje hoofdhuid van een donor-regio en brengt dit op een andere plek op je hoofd weer aan. De strips zijn ongeveer 1-3mm breed. Deze lijnen blijven enigszins zichtbaar op de hoofdhuid, en daarom aan te raden je haar minimaal tot 4cm te laten groeien om het goed te camoufleren. Bij sommige patiënten pakt de operatie zo goed uit dat dit zelfs 2cm kan zijn. Bij een lengte van 1cm zijn de littekens vrijwel altijd zichtbaar. Het is een methode met weinig risico. 99% van de patiënten genezen erg goed. FUT is goedkoper dan de FUE methode, omdat het minder tijdrovend is voor de chirurg.

FUE

FUE haartransplantatie is een wat recenter ontwikkeldere methode. FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Zoals de naam al aangeeft, worden bij deze methode individuele haarzakjes verwijdert uit de hoofdhuid en elders teruggeplaatst. Wanneer dit door een ervaren chirurg wordt uitgevoerd, zijn de resultaten net zo goed als bij de FUT methode. Soms pakt het resultaat zelfs beter uit dan bij FUT, gezien de chirurg selectiever kan zijn welke haarzakjes hij als donor pakt. Hij kan zo de haarzakjes met de meeste haren per zakje selecteren, waardoor je uiteindelijk een vollere bos haar hebt dan een gemiddelde strip van de FUT methode. De FUE methode is meestal ook minder intensief voor de patiënt: er zijn enkel kleine gaatjes in de hoofdhuid geprikt en geen strips verwijdert. Voor de chirurg is het werk echter intensiever, en de behandeling duurt ook langer.

Zowel de FUT als de FUE methode zijn goed werkende opties. Het is belangrijk de voor en nadelen te kennen van beide opties zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Kies daarom ook voor een arts die beide methodes zou kunnen uitvoeren, zodat hij niet bevooroordeeld is in zijn aanbeveling aan jou.

Vorig artikelEen beter beveiligde winkel
Volgend artikelEthereum kopen

Gerelateerde artikelen

Ontdek

De voordelen van een Smart home

  Je komt thuis en automatisch gaan de lichten aan. ‘Hey Google, zet Spotify aan’...

De voordelen van een DMS in 7 overtuigende cijfers

Met een Document Management Systeem (DMS) automatiseer je als bedrijf alle informatieprocessen. Door gebruik...

Je onderneming promoten

Als je een eigen onderneming hebt en je wil meer naamsbekendheid verwerven dan zijn...

Een diner uit een keto boek

Als de “roadmap” van de overheid volgens plan gaat verlopen mogen wij hopelijk rond...

Polsbandjes voor Apple Watches

Je kunt de deur niet uit of je ziet wel iemand met een smartwatch....

Welk sieraad is het perfecte cadeau voor jouw moeder?

De tweede zondag in mei is het weer Moederdag. De dag waarop je jouw...

Categoriën