Dit wil iedere Doe-het-zelver weten

0
430
bouwmaat

En niet alleen de doe-het-zelver maar ook iedereen die voor werk vaak klust. Op het gebied van gereedschap is er veel te vinden. Loop een doorsnee doe-het-zelf winkel in en je wordt omver geblazen met allerlei nieuwste snufjes en beste materialen. Een paar uurtjes in zo’n winkel zorgen er al vaak voor dat het gehele klusbudget op is. Het is dan ook verstandig om gericht te shoppen.

Kies voor de aanbiedingen

Niet alleen op het gebied van mode en interieur hebben we te maken met aanbiedingen en uitverkopen. Ook in doe- het -zelfland zijn er regelmatig mooie aanbiedingen te vinden, die het klussen meteen een stuk interessanter maken. Kijk van tevoren goed de folders na, iedere week zijn er namelijk andere aanbiedingen. Koop niet impulsief, vraag jezelf eerst af of je dit echt nodig hebt. Ook op het gebied van gereedschap en materialen zijn er heel veel trends. Het ene apparaat kan nog meer dan het andere. Handig wanneer je er vaak gebruik van maakt, maar overbodig wanneer het apparaat na aanschaf enkel stof staat te vangen. Ik ga dan ook altijd goed voorbereid op pad. Kijk de folders na en heb voor mezelf een lijstje gemaakt wat ik allemaal nodig heb. Een andere goede tip is online vergelijken. De ene verf is duurder dan de andere, maar heeft dit ook een reden of kun je ook gewoon het huismerk van de verf gebruiken? Vergelijk dus van tevoren online goed de spullen die je wilt kopen, zo weet je dat je niet met het duurste naar huis toe gaat.

Kopen of huren

Heb je gereedschap nodig zoals een boor? Wil je dit elektrische gereedschap? Kijk dan eerst even of het echt handig is om dit meteen aan te schaffen. Heb je het maar één keer nodig of ga je het vaker gebruiken? Weet je zeker dat dit het gereedschap is waar je echt wat aan hebt? Bij twijfel kun je er ook voor kiezen om het eerst te huren. Zo kun je het én gelijk gebruiken voor die ene klus en weet je direct of het apparaat voldoet aan je eisen. Voordeel hieraan is dat je er geen onderhoud aan hebt en zodra je klaar bent breng je het weer netjes terug. Heb je het in de toekomst vaker nodig? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om het dan aan te schaffen.

Online of offline

De meeste mensen kopen hun materialen en gereedschap nog steeds offline. Logisch want je kunt het zien en gelijk meenemen. Online heeft echter ook zo zijn voordelen. Er zijn vaak online aanbiedingen, bevalt het niet kun je het terug sturen en dit alles kun je gewoon vanuit huis bestellen, bijvoorbeeld bij Bouwmaat. Geen lange rijen meer bij de kassa, maar hop in de winkelmand en verder met de grote klus! Helemaal wanneer je vaak werkt met dezelfde producten raad ik je echt aan om eens online rond te gaan kijken naar mooie acties en aanbiedingen.