De voordelen van een DMS in 7 overtuigende cijfers

0
224

Met een Document Management Systeem (DMS) automatiseer je als bedrijf alle informatieprocessen. Door gebruik te maken van een centraal informatiesysteem, snel en efficiënt. Vanuit dit centrale systeem werk je als bedrijf een stuk vlotter, efficiënter en prettiger. Het gebruik van een Document Management Systeem levert aanzienlijk veel voordelen op en zorgt aantoonbaar voor betere werkprocessen.. In dit blog vind je 7 cijfers, afkomstig van DigiOffice, die aantonen waarom het de overweging waard is om gebruik te gaan maken van een goed DMS

Medewerkers zijn 50% van hun tijd bezig met zoeken naar informatie

Medewerkers van een bedrijf zonder DMS zijn gemiddeld genomen de helft van hun tijd kwijt aan het zoeken naar informatie en documenten. Het behoeft haast geen uitleg meer dat dit een stuk efficiënter kan. Door gebruik te maken van goed documentbeheer, verhoog je de productiviteit van je bedrijf aanzienlijk.

9% snellere besluitvorming

Met een goed werkend DMS worden besluiten in 9% van de tijd sneller genomen. Belangrijke informatie is snel en overzichtelijk gebundeld en kan daarnaast makkelijk worden doorgestuurd naar de juiste personenen. 

10% minder kosten

Uiteindelijk leidt het aanschaffen van een goed Document Management Systeem tot een reductie van de kosten met gemiddeld 10%. Deze kostenreductie zit hem met name in de tijd die medewerkers besparen met een DMS. 

30% minder CO2-uitstoot

Door te  werken met een DMS heb je een stuk minder papierwerk nodig. Alles wordt digitaal verzameld en ingezien. De gang naar de printer maak je dus een stuk minder vaak. Uiteindelijk leidt dit gemiddeld tot een daling van de CO2-uitstoot met wel 30%!

40% betere samenwerking

Met een DMS verbeter je de samenwerking tussen medewerkers en klanten aanzienlijk. Omdat informatie op een centrale plek beschikbaar is, weet iedereen waar hij moet zijn en is iedereen een stuk minder afhankelijk van elkaar. 

30% minder fouten

Het aantal menselijke fouten binnen een bedrijf kan worden verlaagd met een DMS. Denk bijvoorbeeld aan fouten met betrekking op wet- en regelgeving. Met een DMS kun je bepaalde documenten met een bewaartermijn bijvoorbeeld automatisch vernietigen na een wettelijke periode.

49% productiever 

Medewerkers van je bedrijf worden productiever van het werken met een goed Document Management Systeem. Door goed documentbeheer gaan alle werkprocessen sneller en is iedereen binnen je organisatie minder tijd kwijt aan informatiebewerking. Deze tijd kan vervolgens worden ingezet in andere omzetverhogende activiteiten.