De verbouwing

0
596

Dit jaar gaan we ons huis een goed verbouwen, dit doen we omdat we een duurzamer huis willen. Dus alles wat op het moment niet bijdraagt aan een beter milieu gaan we vervangen. Daarbij willen we ook duurzame materialen gebruiken. Mijn man en ik vonden het wel even lastig waar we moesten beginnen en wat is er tegenwoordig allemaal op de markt. We hebben een aannemer aangenomen die helemaal op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen, hij heeft ons goed geadviseerd. Vandaag gaat mijn blog over alle voorbereidingen die wij tot nu toe hebben getroffen.

 

Wat moet er gebeuren?

Samen met de aannemer zijn we gaan kijken naar wat aangepast moet worden, zowel buiten zoals binnen. Mijn man en ik hebben de afgelopen jaar veel gespaard om deze verbouwing te kunnen bekostigen omdat we alles in één keer wilde aanpassen. Per kamer zijn we gaan kijken naar eventuele aanpassingen en vooral de badkamer en keuken waren toe aan  een verbouwing. We koken nu nog op gas maar we willen naar elektrisch koken omdat dit een milieubewustere optie is. Onze aannemer laat ons alle opties zien en dat was erg fijn omdat we zo de juiste keuze kunnen maken voor ons. Omdat we pas in mei gaan verbouwen hebben we nu ruim de tijd om de verschillende opties te bekijken. Er is op het moment een ruim aanbod en dat vind ik echt fantastisch om te zien, het is echt niet moeilijk om duurzame producten te vinden.

 

Ramen

Een grote verandering is dat we alle ramen gaan vervangen in ons huis, zowel het glas en de kozijnen. De ruiten worden vervangen voor HR ++ dubbelglas dit is een nieuw op de markt en draagt bij aan een goede isolatie. En om je huis duurzamer te maken is een goede isolatie echt enorm belangrijk. De kozijnen worden vervangen door duurzamere kozijnen die lang mee gaan waardoor het niet snel weer vervangen hoeft te worden. Fijn aan onze aannemer is dat hij ook precies weet wat je allemaal nodig hebt zoals bijvoorbeeld steigerhuur, echt van de zaken waar ik niks van weet.

 

Keuzes

Hoe fijn die ruime keuze aan producten is geeft het ook wel keuzenstress maar samen komen we er absoluut uit. De aankomende weken vertel ik jullie verder over de keuzes die wij hebben gemaakt en waarom. Hiermee hoop ik jullie goed te kunnen informeren. Voor mij is een duurzaam bestaan erg belangrijk en deel graag met jullie al mijn bevindingen.