Mijn grootste hobby: inrichten

0
363

Sinds een paar jaar heb ik een nieuwe hobby, namelijk inrichten. In principe maakt het niet uit wat. Een huis, een tuin of zelfs een kantoor: ik vind het allemaal leuk. Ik wil hier dan ook misschien wel mijn werk van maken, maar voor nu ben ik begonnen met oefenen op mijn eigen huis (en soms die van vrienden). Wil je weten wat voor tips ik tot nu heb verzameld die jij zou kunnen gebruiken bij de inrichting van je huis? Lees dan hieronder verder.

Voor de huismus

Allereerst is het heerlijk nu het wat kouder wordt om het een beetje gezellig in huis te maken. In de winter wordt iedereen iets meer een huismus en je huis moet hier dan ook wel op ingericht zijn. Kijk dus wat je kunt scoren om het heerlijk knus en gezellig in huis te maken. Dan veel minder erg om een avondje thuis te zitten. Je kan dit voor elkaar krijgen door een mooie fleecedeken op de bank te leggen, kaarsjes neer te zetten en te zorgen voor een warme lamp. Ook lichtsnoeren doen het goed, binnen maar ook buiten op het balkon. Tot slot zou je nog kunnen denken aan sierkussentjes in allerlei kleuren, maar niet iedereen is daar fan van. Sommige mensen vinden al die kussentjes maar in de weg zitten namelijk…

Voor de techneut

Daarnaast heb ik een paar tips voor de techneuten onder ons. Want ook als je niet per se houdt van inrichten maar wel van gadgets, kan je helemaal los gaan. Er zijn zo veel leuke en mooie gadgets die je huis echt een extraatje geven. Denk bijvoorbeeld aan een TV beugel: dit is een soort lift waardoor je je TV ergens uit kan laten komen. Je kan hiermee zorgen dat je TV niet zichtbaar is, maar met één druk op de knop uit een kastje of uit de muur komt. Echt een hele leuke gadget! Daarnaast kan je nog denken aan gave verlichting (bijv. ledjes in de trap) en een goede ingebouwde stereo-installatie.

Voor de kids

Tot slot is het, als je kinderen hebt, ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Kinderen maken namelijk een hoop troep en bezitten tonnen aan speelgoed. Het is zonde als je mooi ingerichte huisje steeds niet tot zijn recht komt door al dit speelgoed. Zorg daarom voor een paar grote dozen of bakken die je ergens onder kunt schuiven of in een kast kunt zetten. Dan kunnen de kinderen hier gewoon hun speelgoed in kwijt, maar maken ze er niet steeds een troepje van. En dan kan jij lekker genieten van je mooi ingerichte huisje!