De kosten van verhuizen in Den Haag

0
167

Het verhuizen is vaak een stap vooruit en daarom ook een leuke onderneming. De andere kant van het verhaal is dat verhuizen veel tijd kan kosten en het door velen als saai wordt gezien. Bovendien is een verhuizing vaak erg prijzig. In dit artikel leggen we uit hoeveel je kwijt bent aan een verhuizing en waar je op moet letten.

 

De gemiddelde kosten van een verhuizing

Verhuizen is over het algemeen niet iets wat je vaak zult doen in je leven. Hoe hoog de kosten zijn van een verhuizing hangt af van of je de verhuizing zelf regelt of hier een bedrijf voor inschakelt. De gemiddelde kosten verhuisbedrijf zullen verschillen per regio. In de randstad zul je gemiddeld wat meer betalen dan op het platteland. Overigens is het wel vrijwel altijd zo dat hoe verder je van je oude woning af gaat wonen, hoe duurder het wordt. Bij een verhuisbedrijf Den Haag zul je waarschijnlijk voor de meeste verhuisbedrijven wel ongeveer hetzelfde kwijt zijn. Als je gaat kijken naar het gemiddelde verhuisbedrijf, zul je per wagen van 20 kubieke meter ongeveer 50 euro kwijt zijn per uur. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je mee wilt nemen als je gaat verhuizen kan dit misschien niet genoeg zijn. Je zult dan een aantal keer heen en weer moeten rijden en dit is vaak een dure grap. Bij de meeste verhuisbedrijven hebben ze dan ook nog een wagen van 50 kubieke meter voor rond de 70 euro per uur. Daarnaast zul je als je een verhuizer wilt die je helpt bij sjouwen ook nog eens rond de 25 euro per uur kwijt zijn. 

 

Hoe je zo goedkoop mogelijk kunt verhuizen

Deze prijzen klinken waarschijnlijk niet als muziek in de oren, maar je kunt er verschillende dingen aan doen om de kosten laag te houden. Als je gaat verhuizen is het verstandig om je eens goed te verdiepen in wat voor verhuisbedrijven er nou allemaal zijn. In steden met veel studenten zijn er vaak ook budget verhuisbedrijven. Deze bedrijven zijn een stuk goedkoper dan het gemiddelde verhuisbedrijf. Daarnaast is het ook verstandig om niet in het weekend te verhuizen. Dit is vaak een stuk duurder dan wanneer je doordeweeks gaat verhuizen. Veel mensen hebben het doordeweeks namelijk druk met hun werk. Daarnaast werken er een stuk minder verhuizers in het weekend. Bij de meeste verhuisbedrijven betaal je op zondag ook twee keer zo veel als normaal. Verder kun je het best zo vroeg mogelijk beginnen met inpakken. Op deze manier zul je alles een stuk beter kunnen organiseren. Door alles al goed bij de deur in de buurt neer te zetten en op de juiste volgorde te plaatsen, kun je veel tijd en geld besparen.