Reizen naar de ultieme vrijheid

0
195

We zitten door de coronacrisis even een in dipje, maar de wereld over reizen is hot. Van de Machu Pichu tot Ankor Wat, ik ken deze plekken op aarde (hoewel ik er nog nooit ben geweest) onderhand beter dan Texel of Zeeland. Zo vaak zie ik ze op de diverse sociale media-kanalen voorbijkomen. Toch moeten we ons afvragen of we vinden wat we zoeken tijdens deze reizen. Drommen toeristen banen zich een weg door de bezienswaardigheden van de wereld en laten niet zelden een spoor van vernieling achter. Reizen draagt van oudsher de belofte in zich van culturele ontwikkeling, spannende avonturen en onontdekte gebieden verkennen. Dit is niet meer eenvoudig in de moderne wereld. Iets anders dan hedonisme is er in populaire toeristenoorden nauwelijks te vinden. We moeten een andere manier van reizen herontdekken.

Breng de reis terug in je reis

Tegenwoordig is het heel makkelijk om een intercontinentale vliegreis te boeken voor een paar honderd euro, naar alle uithoeken van de wereld. Je stapt een vliegtuig in en tien uur later stap je weer uit. Tienduizenden kilometers verder. Deze disbalans tussen tijd en afstand doet geen recht aan de reis die je hebt afgelegd. Om echt te ervaren wat het is om over de aardbol te reizen, moet je niet in slaap sukkelen in een enorme ijzeren vogel, maar het asfalt onder je door zien schieten. Kilometer na kilometer. Dit zorgt voor het gevoel van vrijheid en avontuur waar we zo naar zoeken in onze behoefte naar het reizen. Pak daarom niet het vliegtuig voor je volgende reis, maar een meer avontuurlijk voertuig. Breng de reis terug in je reis!

Op een motor ervaar je de ware vrijheid

De beste manier om te reizen is wat mij betreft op een motor. Op een motor sta je echt nog in verbinding met de wereld om je heen. De wereld ligt letterlijk aan je voeten. Wel kan het motorrijden soms een risicovolle manier van reizen zijn. Er vinden op de motor meer ongelukken plaats dan in de auto. Rij daarom altijd veilig. En minstens zo belangrijk: zorg voor een goede motor verzekering! Op Combi Motors kun je motor verzekering vergelijken, waardoor je de motor verzekering vindt die het beste bij jou past. Zo ben je perfect voorbereid op de ultieme reis naar de vrijheid. Een reis waar, in tegenstelling tot de Machu Pichu of Ankor Wat, nog echt het onversneden avontuur op je ligt te wachten.