Een auto huren met app? Dat is pas een goed idee!

0
598

Heb jij duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan heb je alle standaard oplossingen vast al bedacht. Je trekt een trui aan in plaats van de verwarming een graadje hoger te zetten, je koopt niet alleen nieuwe spullen en kleding, maar gaat ook met enige regelmaat voor tweedehands en, natuurlijk, wordt er in jouw huishouden geen voedsel of water verspild. Maar er is meer dat je kunt doen. Zo zou je eens kunnen overwegen om de auto de deur uit te doen. Maak, als je in Rotterdam woont, gewoon gebruik van deelauto Rotterdam van Greenwheels op het moment dat je dat nodig vindt.

Een auto huren met app zorgt voor bewust autorijden

Je kunt een auto huren met app al in een paar minuten regelen. Je hebt alleen een geldig rijbewijs en een smartphone nodig. Maar een van de voordelen van een auto huren met app is dat je heel bewust gaat kijken of je de auto echt nodig hebt of dat je het ook op de fiets of zelfs met het openbaar vervoer kunt redden. Je bent er dus extra bewust mee bezig. Terwijl je, als je een eigen auto voor de deur hebt staan, geen twee keer nadenkt en gewoon weer instapt.

Een deelauto werkt prima

Heb je besloten dat je een auto huren met app gaat doen, dan ben je goed bezig. Je werkt dan namelijk niet alleen mee aan duurzaamheid, maar ook aan groen in de stad. Want wist je dat één deelauto in de plaats kan komen voor tot maar liefst 11 andere auto's? Dat scheelt natuurlijk enorm veel parkeerplekken. En een auto huren met de app is zo geregeld. Heb je de auto gereserveerd? Dan kun je gewoon instappen dankzij deze app. In het dashboardkastje vind je de boardcomputer met daarin de autosleutel. Deze heb je nodig om te kunnen wegrijden.

Is dat niet duur, zo'n deelauto?

Het grote voordeel van het gebruik maken van een deelauto is dat deze helemaal niet duur is. Er zijn ook geen verborgen kosten. Alles is bij de prijs inbegrepen. Je hoeft je dus niet te verdiepen in de verschillende verzekeringen, alles is al geregeld. Het enige is dat zo'n auto zichzelf niet kan tanken. Maar ook daar is een oplossing voor gevonden. In de boardcomputer is behalve de autosleutel ook de tankpas te vinden. Je hoeft dus ook niet extra te betalen voor de brandstof die je verbruikt. Een deelauto is de perfecte oplossing!