Alles over infrarood verwarming

0
467

Infrarood verwarming is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Vele Nederlandse huishoudens genieten al van de voordelen van infrarood verwarming. Maar wat is infrarood verwarming nu precies en wat maakt dat mensen een stralingspaneel boven een centrale verwarming kiezen? Lees hier alles over de vele voordelen van infrarood verwarming. Wie weet kan deze manier van verwarmen ook een aanvulling zijn op uw woning.  

Gemakkelijk te installeren stralingspanelen  

Één van de grote voordelen van infrarood verwarming kopen, is dat deze binnen 15 minuten kan worden geïnstalleerd. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een elektrische aansluiting en een infrarood stralingspaneel. De panelen zijn gemakkelijk te bevestigen op muren of plafonds, zodat ze niet veel ruimte in beslag nemen. Dit in tegenstelling tot radiatoren en cv ketels die veel ruimte in huis innemen. Het is zo eenvoudig dat u dit prima zelf kunt doen. Hier hoeft u dus niet specialisten voor in te huren.

Fijn warmtegevoel met infrarood verwarming

Infrarood verwarming werkt door middel van straling. Dit is vergelijkbaar met de straling van de zon die de aarde verwarmt. Door middel van lange golf infrarood straling, ook wel C- straling genoemd, wordt niet alleen de lucht, maar ook objecten verwarmt met infrarood straling. Dit houdt dus in dat de warmte ook door de meubels en spullen in huis wordt opgenomen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en voelt heel prettig aan. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat ukrijgt van de warmte van een open haard. Infrarood verwarming draagt dus bij aan een huiselijk en aangenaam binnenklimaat.

Milieuvriendelijke vorm van verwarming

Infrarood verwarming werkt op elektriciteit. In tegenstelling tot een verwarming op gas, maakt u dus geen gebruik van schaarse brandstoffen die de aarde uitputten. U stoot geen CO2 uit, waardoor u met deze manier van verwarmen ook weer uw steentje bijdraagt aan het milieu. Daarnaast zijn er ook infrarood zonnepanelen, zodat u de warmte in huis zelfvoorzienend kan regelen.  

Duurzame stralingspanelen

Ten slotte zijn stralingspanelen een duurzame manier van verwarmen. Ze hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Eenmaal geplaatst, heeft u er geen omkijken meer naar. Een stralingspaneel gaat over het algemeen 20 jaar mee, waardoor u er lang plezier van heeft. U heeft dus geen onderhoudskosten, en de verbruikskosten liggen ook erg laag. Doordat de stralingswarmte wordt opgenomen door objecten, blijft de warmte ook langer hangen. Dit zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om de temperatuur gelijkmatig te houden. Dit in tegenstelling tot traditionele verwarming waarbij alleen de lucht warm blijft. Dit zorgt dus ook voor een lagere energierekening aan het einde van de maand. Infrarood verwarming kopen past dus in een duurzaam en milieuvriendelijk huishouden.