Bureaustoel kind: let even goed op de volgende punten!

0
267
bureaustoel kind

Onze kinderen steeds vaker achter een bureau. De huidige wereld stelt vee eisen aan de kinderen van tegenwoordig en ze moeten veel studeren en leren. Veel wordt opgezocht op de computer. Op diezelfde computer worden ook heel wat games gespeeld. Want de kinderen van nu zijn niet meer buiten aan het knikkeren. Nee, ze spelen ingewikkelde spellen met vrienden die ook thuis achter een bureau zitten. Kortom, er worden heel wat uren doorgebracht op een bureaustoel. Een bureaustoel kind is dan ook een aankoop die zorgvuldig moet gebeuren. Want wij als volwassenen weten als geen ander dat een verkeerde houding later veel klachten kan veroorzaken. Rug- en nekklachten en ook polsklachten zijn de meest voorkomende klachten van deze tijd. En hoewel je kind nu waarschijnlijk zal roepen dat hij nergens last van heeft, later zal hij je dankbaar zijn als je hem behoedt voor al te veel verkeerde houdingen.

Bureaustoel kind: waar let ik op?

Het is belangrijk dat je goed uitzoekt welke bureaustoel het best bij je kind past. ARBO technisch zijn er namelijk flink wat regels waaraan een bureaustoel moet voldoen. Zo moet de stoel in hoogte verstelbaar zijn. Als je kind zit moeten zijn bovenbenen horizontaal zijn en zijn onderbenen verticaal waarbij zijn voeten op de grond moeten kunnen staan. Zijn knieholten moeten los zijn van  het zitvlak omdat ze anders beknelt kunnen raken. Zijn rug moet helemaal ondersteund worden en er mogen geen rake knikken in de rugleuning zitten. Ook aan de lengte van de rugleuning en van de armsteunen zijn eisen gesteld. De armen van je kind moeten voldoende ondersteund worden. Verder moet de stoel vijf wieltjes hebben zodat je kind zo dicht mogelijk bij het bureau kan zitten. Al met al een technisch verhaal waar je soms het beste een deskundige voor kan inschakelen. Want of jij goed zit in die ene specifieke stoel hang ook af van bijvoorbeeld je lengte en postuur.

Hij moet ook leuk zijn!

Aan dat technische verhaal zal je kind weinig boodschap hebben. Die stoel moet natuurlijk ook nog wel een beetje in zijn kamer passen en er niet uitzien alsof hij twee eeuwen oud is. Gelukkig is er in dat opzicht ook veel keus. Het handigste is dus om met je kind even online te gaan en gewoon eens te struinen. Ongetwijfeld vinden jullie samen iets wat en leuk is en waar hij goed in kan zitten. Succes!