Een heerlijke bestemming om er even tussenuit te fietsen

0
320

Fiets huren in De Koog op Texel

De Waddeneilanden zijn enorm populair onder toeristen uit binnen- en buitenland. Jaarlijks stappen duizenden vakantiegangers op één van de veerboten voor een onbezorgde vakantie. Met name Texel is erg in trek, mede door de gunstige ligging ten opzichte van de andere eilanden. Vanuit Den Helder ben je namelijk in slechts een half uurtje aan de overkant. De andere eilanden liggen op één tot anderhalf uur varen. Het echte vakantiegevoel begint al op de Teso-boot. Met de frisse wind door je haren en de zilte zeelucht in je neus waan je je al in een compleet andere wereld!

De Koog op Texel

Eén van de populairste plaatsen op Texel is De Koog, gelegen aan de westelijke Noordzeekust. De Koog is de enige badplaats op Texel en heeft voor een week of weekend weg dan ook veel te bieden. De Koog ligt vlakbij het strand en er zijn in de dorpsstraat genoeg leuke winkels, restaurants en cafés. In de omgeving van De Koog zijn ook de meeste vakantieparken te vinden.

Texel verkennen? Pak de fiets!
In tegenstelling tot veel andere eilanden is Texel toegankelijk voor auto’s. Eigenlijk is dat zonde, want op de fiets zie je al het moois dat Texel te bieden heeft het beste! Texel heeft ongeveer 150 kilometer aan fietspaden. Er ligt een uitgebreid netwerk aan fietsknooppunten. Deze fietspaden zijn perfect onderhouden en brengen je over het hele eiland.

Het meebrengen van je fiets naar Texel is eenvoudig. Natuurlijk kan je je fietsen op een fietsendrager van de auto meenemen, maar los meenemen is ook een goede optie. Om de kosten hoef je het zeker niet te laten, want voor slechts €5 koop je een retourtje voor je fiets. De veerboot beschikt over voldoende stallingsruimte om je fiets veilig neer te zetten tijdens de overtocht. En weet je wat helemaal mooi is? Fietsers mogen bij aankomst op Texel als eerste van boord. Wachten en dringen bij de uitgang is dus niet nodig!

Fietsverhuur De Koog

Heb je geen zin om je eigen fietsen mee te brengen? Geen probleem! Het huren van een fiets is altijd mogelijk. Verblijf je in De Koog?  Fietsverhuur De Koog is dan de gemakkelijkste oplossing door de gunstige ligging op het eiland. Voor wie een dagje in De Koog verblijft is parkeren van de auto mogelijk op loopafstand van Fietsverhuur De Koog en tegen een bijzonder scherp tarief.

Wie voor gemak gaat huurt bij Fietsverhuur De Koog een elektrische fiets. Op Texel waait het altijd, dus een duwtje in de rug bij tegenwind is altijd fijn! Bij een elektrische fiets wordt altijd een adapter meegeleverd, zodat je ’s avonds je accu weer kunt opladen. Blijf je langer dan 3 dagen in De Koog? Dan worden je fietsen gratis bij je accommodatie bezorgd. Zo heb je nergens omkijken naar en kan je onbezorgd rondfietsen!