Tips voor de juiste binnenverlichting

0
544
binnenverlichting

Binnenverlichting heeft natuurlijk iedereen. Maar is het ook de juiste binnenverlichting? Dit ligt aan een paar dingen. Wat voor stijl de rest van het interieur is, wat de sfeer is die gecreëerd wil worden, en natuurlijk of het een mooie lamp is. In dit blog zal ik proberen u een zet in de juiste richting te geven in het kiezen van de juiste binnenverlichting. Zo kan u met een gerust hard vrienden en familie uitnodigen in een wel verlicht huis. En misschien zelfs nog een paar complimentjes opvangen hier en daar over het mooie verlichte interieur.

De juiste verlichting bij u interieur

Dit is toch wel het belangrijkste deel. Het is heel belangrijk bij binnenverlichting dat het er goed uitziet bij uw interieur, en dit ook goed belicht. Want het belangrijkste bij verlichting blijft uiteindelijk natuurlijk wel dat alles licht krijgt. Het interieur kan hartstikke mooi zijn, maar als je het niet kan zien heeft dat ook weinig nut. Dus dit is het eerste waar u naar zou moeten kijken. Dit spreekt een beetje voor zich, dus daarom wil ik het vooral hebben over wat goed past bij uw interieur. Bij een kamer met bijvoorbeeld een wat meer vintage sfeer vind ik persoonlijk een mooie hanglamp erg goed passen. De manier waarop het licht werpt op de meubels geeft mooie schaduwen die perfect zouden passen bij deze kamer. Ook staat de lamp zelf ontzettend mooi bij zo’n interieur. Bij een wat moderner ingerichte kamer zou ik persoonlijk meer gaan voor de sta lampen. Het liefst van metaal of aluminium zodat het die moderne vibe geeft, en dit is meestal ook goed te kleuren bij het meeste interieur. Maar zo zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten verlichting. De net benoemde zijn redelijk algemene set-ups. Gelukkig zijn er lampen voor elk soort interieur wat je maar kan bedenken.

Wat is de sfeer die je er mee wilt creëren?

Dit is natuurlijk ook heel belangrijk. In een woonkamer wil je een andere sfeer creëren dan in de slaapkamer uiteraard. Of dan in de badkamer. Voor in de woonkamer vind ik praktische verlichting het best. Het moet er goed bij passen, maar het gaat er uiteindelijk gewoon om dat het goed bij de rest van het interieur past. Bij de slaapkamer is het een ander verhaal. Daar vind ik dimlichten ontzettend goed staan. Hiermee kan je welke sfeer dan ook creëren. Net voor het slapen gaan doe je ze lekker zacht voor die rustieke sfeer. In de avond als je aan het werk ben aan iets kan je ze lekker hoog zetten dat je alles goed ziet. De badkamer vind ik lastig om een mening over te geven. Sommige mensen vinden het veel prettiger om praktische verlichting te hebben. Aan de andere kant is een mooie sfeer geven aan de badkamer ook wel heel leuk. Hier zou ik persoonlijk ook dimlichten in zetten. Maar dit is voor iedereen natuurlijk anders. Zolang je maar jezelf in de spiegel kan zien!