Bescherm je gezin online met een webcam cover

Misschien heb je wel eens verhalen gehoord over mensen die ongewild gefilmd werden door hackers, via hun webcam. Zonder dat je het weet springt je webcam op actief, en kan een ander beelden maken van jou terwijl je achter je laptop zit. Er zijn ook gevallen bekend van jonge jongens en meiden die gefilmd werden terwijl zij zich omkleedden. Daar gaan als ouder je haren recht van overeind staan. Echt vreselijk dat dat soort dingen gebeuren. Op de school van mijn dochter gingen ook dit soort verhalen rond. Mijn man deed ze af als onzin, maar mijn dochter voelde zich er niet prettig door. Daarom besloot ik een webcam cover aan te schaffen, gewoon voor de zekerheid. Met een webcam cover kun je de lens van je ingebouwde webcam afschermen, zodat de webcam alleen beeld geeft als jij daar toestemming voor geeft door de webcam cover te verwijderen. Ik heb de cover op alle laptops van de kinderen geplaatst. Dat gaf mijn dochter al wat meer rust. Mijn andere twee kinderen heb ik verteld dat zij de cover alleen mogen openen als ze met vrienden willen bellen, met beeld. Ik houd goed in de gaten wat ze online doen, zodat er geen vervelende situaties ontstaan. Het laatste wat je als ouder natuurlijk wilt is dat er vervelende beelden van je kinderen online verspreid worden, waarop bijvoorbeeld te zien is dat ze zich omkleden in hun kamer. 

Webcam cover bestellen

Online vind je allerlei partijen die webcam covers aanbieden. Het is dus heel eenvoudig om een cover aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Zo’n afdekplaatje kost maar een paar euro. Ik vond dat wel een goede investering in de online veiligheid van mijn kinderen. 

Wat kun je nog meer doen?

Los van een webcam cover kun je nog meer doen om de online veiligheid van jezelf en van je kinderen te waarborgen. Spreek met je kinderen af wat ze wel en niet online mogen doen en kijk af en toe met ze mee. Het is verstandig op de hoogte te zijn van de laatste trends online, zodat je weet hoe social media werken. Ik weet bijvoorbeeld hoe Snapchat werkt, waardoor ik ook beter weet wat mijn kinderen daar precies op uitspoken. Als je niet goed weet hoe dat soort apps werken tast je als ouder echt in het duister. Praat met je kinderen over hun online gedrag en licht ze goed voor. Dan kun je veel narigheid voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Maak het gezellig!

Ohlala! De gezellige en knusse dagen komen weer aan. Voor het eerst deze week...

De vervelendste problemen aan je voeten en hoe deze...

Voeten worden niet door iedereen gezien als de mooiste delen van het menselijk lichaam....

Wanneer heb je een MacBook reparatie nodig?

Als je MacBook stuk is, kan het handig zij om er even naar te...

Bij dit autobedrijf in Zeeland vind je de leukste...

Ben je op zoek naar een fijne auto? Als je in de regio Zeeland...

De voordelen van private leasen

Wil jij binnenkort een auto aanschaffen maar weet je nog niet hoe je dat...

Een schaduwdoek is dé tuintrend van 2020

ZONZ is al ruim tien jaar expert op het gebied van zonwering. Ze zijn...

Categoriën