Bamboe sokken: Ja!

0
162

Sokken. Vaak zijn ze uit het zicht. Sommigen van ons doen eigenlijk nooit onze schoenen uit als het niet binnenshuis is. Toch zijn de sokken die je draagt van belang. Sommigen vinden het tof om hun sokken boven hun schoenen uit te laten komen, in die kleine streep ruimte tussen je schoen en je broekzoom. Maar of je nu graag je blauw-met-gele ananassokken laat zien aan de wereld of niet, hoe je je voeten kleedt heeft wel degelijk invloed op je dag. Een echte aanrader zijn bamboe sokken. Ja, dat lees je goed!

De sok als icoon

Sokken bestaan al ontzettend lang, eigenlijk net zo lang als dichte schoenen! De oude Egyptenaren deden nog niet aan sokken in sandalen, godzijdank. Maar al bijna zo lang als we dichte schoenen dragen, hebben we iets van bescherming nodig voor onze arme voeten, die anders maar de hele tijd tegen het -toch harde- materiaal van onze schoenen aan komen. Je hebt allerlei soorten sokken; enkelsokjes, lange sokken met grote prints erop (ik heb zelf een paar met pizzastukjes die ik bewaar voor speciale gelegenheden) en warme wollen sokken die je aandoet als het erg koud is en je net van de fiets afkomt. En natuurlijk regende het.

Bamboe sokken, ja?

Maar even terugkomend op wat ik eerder schreef; bamboe sokken. Worden er echt sokken van bamboe gemaakt, en waarom zijn ze beter dan ‘normale’ sokken? Bijna alle sokken worden gemaakt van katoen, omdat het koel draagt en goed ventileert. Maar katoen heeft een groot nadeel: de afvoer van vocht is slecht. Zeker voor sokken en ondergoed is dit jammer, want hier ontstaan nog weleens nare luchtjes, voornamelijk door dingen als zweet. Bij bamboe heb je dit probleem niet. Daarom zijn bamboe sokken tegen zweetvoeten een uitstekend idee; de sokken voeren veel beter zweet af. Ze verkoelen hierdoor in de zomer en houden ook beter warm in de winter. Vaak worden bamboe sokken ook nog eens gemaakt van duurzaam bamboe en zonder elastiek. Het gaat bij bamboe sokken dus om ultiem comfort en minder zweetluchtjes. Klinkt als een win-win situatie, toch?

Stiekem zijn sokken dus nog best een belangrijk deel van je garderobe. Vaak worden ze een beetje over het hoofd gezien, als het kleine broertje wat nog net niet zo belangrijk is als de rest van de familie, maar als iemand die genoeg sokken met gaten heeft gedragen weet ik wat het is om het belang van sokken te onderschatten. Dus, zorg goed voor je voeten met bamboe sokken!