Insecten en andere dieren

0
169

Insecten klinkt voor veel mensen als iets waar ze toch wel enigszins bang voor zijn maar insecten hebben ook een nuttige functie voor de natuur. Insecten worden gekenmerkt door een uitwendig skelet, een drieledig lijf, voelsprieten en drie paar poten. Ze verschillen dus van spinnen en teken, die vier paar poten en een tweeledig lichaam hebben. Veruit de meeste insecten leggen eitjes, maar een paar soorten, zoals bladluizen, baren levende jongen. Veel insecten kunnen door mensen worden gegeten, en circa 2 miljoen mensen eten ze dan ook dagelijks. Insecten als krekels en sprinkhanen zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Daarom wordt er ook onderzocht hoe de insecten kunnen worden ingezet als alternatief voor verschillende soorten vlees.

Wespen

Naast de insecten zijn de wespen vaak nog een grotere angstbron voor veel mensen. Een wespensteek is iets waar je niet op zit te wachten. Er zijn veel verschillende soorten wespen. In Nederland komen de gewone wesp en de Duitse wesp het meest voor. Dit zijn de wespen waar je in de lente en zomer voornamelijk last van kunt ondervinden. Beide wespensoorten bouwen hun nesten in het voorjaar en tegen augustus kunnen deze nesten zo groot zijn als een voetbal. Natuurlijk zijn er ook nog andere soorten: de hoornaar, bijvoorbeeld, is een grotere versie van de gewone wesp. wespen bestrijden hoe kun je dat het beste doen? Limonadevallen plaatsen tegen de wespen is niet zo’n goed idee. Zeker niet als je die vallen binnenshuis plaatst. Zo’n val trekt alleen maar meer wespen aan. De wesp weg krijgen met sterke geurtjes, zoals koffie en citroen? Misschien houd je de wespen eventjes op afstand, maar een hele wespenplaag oplossen kan met deze middeltjes zeker niet. Heb je een wespennest en wil je het vakkundig laten verwijderen neem dan contact op met wespen bestrijden den haag.

Huisdieren

In de meeste huishoudens is wel een huisdier te vinden. Huisdieren zijn enorm geliefd. Van jong tot oud iedereen kan veel plezier aan een huisdier beleven.  Als je besluit om een huisdier aan te schaffen is het belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen. Een huisdier in huis is leuk maar brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Het is beter om dit vooraf te bedenken want na aanschaf kan je niet meer terug. Geef ook nooit een huisdier aan iemand cadeau. Het lijkt misschien leuk maar de ontvanger kan er misschien wel helemaal niet voor zorgen. Populaire huisdieren zijn: Vissen, katten, honden en knaagdieren.