Zo maak jij de lekkerste poke bowls

0
650

Poke bowls zijn helemaal hip. De uit Hawaii overgewaaide bowl met dungesneden groenten, vis of vlees en rijst kom je tegenwoordig overal tegen. Naast bowls met vis zijn er nu ook een heleboel met kip of vlees en zelfs als je vega(n) eet, bestaat er ook een met tofu. Omdat poké bowls super veelzijdig zijn, kun je blijven variëren. Toch kan het lastig zijn om lekkere poke bowl recepten te vinden om het gerecht zelf op tafel te zetten. Gelukkig vind je hier tips en tricks om zelf de lekkerste poké bowls te maken.

Een goede bowl begint bij de rijst

Als je een poké bowl wil maken dan denk je gelijk aan het kleurrijke geheel en de heerlijke toppings. Toch moet je kleiner beginnen met het maken van je bowl: namelijk bij de rijst. Traditioneel wordt een poké bowl gemaakt met sushirijst omdat die wat plakkeriger is dan normale rijst. Tegenwoordig wordt het je nog makkelijker gemaakt, want er bestaat ook speciale poké bowl rijst. Deze rijst, waar je nog een beetje suiker en azijn aan toe moet voegen voor de perfecte smaak, is nóg plakkeriger en past daarom perfect in je poké bowl.

Toffe toppings

Nu heb je een schaaltje poké bowl rijst, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Je poké bowl valt of staat met de toppings die je gebruikt. Voor poké bowls wordt meestal vis, zoals tonijn, zalm of inktvis gebruikt, maar kip, vlees of een vleesvervanger kan natuurlijk ook. Als je gekozen hebt voor een basis zijn er ook nog tal van lekkere toppings die je kunt gebruiken, zoals vers fruit of knapperige groente. Ook taugé en avocado zijn heerlijk in je bowl. Als je van nootjes houdt kun je die ook gebruiken als topping. Om je bowl helemaal af te maken is het ook lekker om een dressing of marinade te gebruiken, het liefst een lekkere zoute, want dat harmoniseert met de smaak van de vis of het vlees.

Creatief in je bowl

Als je lekkere ingrediënten hebt uitgekozen is je poké bowl bijna klaar, je moet hem alleen nog in elkaar zetten. Vaak zien poké bowls er prachtig en kleurrijk uit, zodat ze niet alleen heerlijk zijn om op te eten, maar ook een feestje om naar te kijken. Kinderen zullen het ook leuk vinden om hun eigen bowl in elkaar te zetten, dus daarvoor is het zeker ook een tip.