Een fiets kopen? Weet dan wel wat je precies zoekt

0
409

In ons land is fietsen iets heel gewoons. We weten niet beter en vieren het feit dat we zonder steunwieltjes kunnen fietsen als een mijlpaal in onze ontwikkeling, gelijk aan de eerste stapjes die we maken. We fietsen naar school, naar het werk, halen en brengen onze kinderen met de fiets en gaan met de fiets naar de kroeg. Een fiets kopen is iets dat we een aantal keren in ons leven doen en nog veel vaker voor onze kinderen.

De elektrische fiets heeft de fietswereld echt veranderd

Een fiets kopen is tegenwoordig echter wel weten wat je wilt. Het aanbod is namelijk met de jaren zo breed geworden, dat het uitzoeken van een fiets een tijdrovende aangelegenheid kan worden. Er is voor elke gelegenheid wel een speciale fiets beschikbaar. De grootste ontwikkeling was echter toch vooral de introductie van de elektrisch fiets, ondertussen echt niet mee weg te denken. Met de reguliere elektrische fiets haal je zomaar een snelheid van 25 kilometer per uur. Dat is een perfecte snelheid en maakt het een fiets is die ideaal is in de stad en zelfs gemakkelijker is dan de auto. En die mag straks de binnenstad helemaal niet meer in.

Lastig keuze voor een kinderfiets

Een fiets kopen voor je kinderen? Altijd leuk, jij die staat voor functionaliteit en degelijkheid en je zoon of dochter die toch vooral gegrepen is door de vele kleurtjes en fietsen van bekende thema’s. Je kunt bij de fietsenmaker in je dorp een fiets kopen die weliswaar gebruikt is, maar door de fietsenmaker weer als nieuw gemaakt is. En wil je in de spaarzame vrije tijd de bossen in op de fiets of eerder de weg op? Weet dan dat een fiets kopen in de vorm van een ATB of een racefiets altijd mogelijk is. Ook die fietsen hebben zich enorm ontwikkeld de afgelopen jaren.

Weet wat je wilt als je een fiets gaat kopen

En wat dacht je van de fiets met kenteken, de verplichting een helm te dragen en die zomaar een snelheid van rond de 45 kilometer per uur haalt. De speedfiets is ook al een graag geziene fiets op de Nederlands wegen geworden. Wat een snelheid ontwikkel je op die fiets. Een fiets kopen is dus iets heel anders dan een jaar of tien, vijftien geleden. Het aanbod is vele malen groter geworden vooral. Weet dus wat je wil als je besluit om een fiets aan te gaan schaffen.