Zo geniet je van het perfecte biertje

0
144

De zomer komt eraan en dat betekent dat we massaal weer aan het bier gaan. Maar het ene biertje is het andere niet! Op het terras geniet je natuurlijk van een vers getapt pilsje, maar wat drink je thuis? Ga je dan voor bier uit de fles of een blik? Een prima optie, maar als je echt wilt genieten kun je ook voor een thuistap kiezen, zoals de Philips Perfect draft. Met een thuistap bepaal je zelf welk biertje je tapt. Je kunt online kleine vaten kopen die je aansluit op je tap. De ene week drink je een lekker koude Heineken, de andere week ga je voor een stevige Tripel Karmeliet.

Tips voor thuis tappen

Wil jij aan de slag met een thuistap? Dan haal je een thuistap met bijbehorend vat bier in huis. Soms wordt er een vaatje bier bij de tap geleverd zodat je de tap direct kunt installeren. Plaats de tap op een stevige ondergrond en sluit het vat bier aan. Mogelijk moet je ook een aparte koolzuurfles aansluiten. Als je alle onderdelen op de tap hebt aangesloten, kun je beginnen. Hierbij volg je gewoon de regels voor het tappen van een biertje: open de tap, houd het glas er schuin onder en draai het glas langzaam recht. Natuurlijk controleer je ‘m nog even: heb je meer of minder dan ‘twee vingers’ schuim? Oefening baart kunst!

Bier op fles

Misschien vraag je je af waarom je een thuistap in huis zou halen. Je kunt toch ook bier in flessen of in blik kopen? Dat klopt, en dat is zeker niet minder lekker. Toch zijn er mensen die voorkeur hebben voor tapbier. Bier van de tap bevat meer koolzuur, waardoor het frisser en uitgesprokener smaakt. Het kan zijn dat je het verschil proeft. Heb jij een duidelijke voorkeur voor bier van de tap? Dan is een thuistap een prima idee! Leuk om te vragen voor je verjaardag, of om cadeau te geven aan een ander.

Wat eet je bij een biertje?

Genieten van een bietje doe je dus met een thuistap. Maar, op alleen bier overleef je natuurlijk niet. Maak er een lekkere borrelplank bij, met snacks uit de oven of de Airfryer! Liever een gezond alternatief? Kies dan voor snackgroente met hummus of knoflookdip. Ga je voor speciaalbier? Dan kun je dit ook combineren met zwaardere smaken, zoals kaas of gebakken biefstuk. In dat opzicht is bier net zo’n goede combinatie als wijn, zeker in de zomer!