Huidverzorging per huidtype 

0
294

Iedere huid heeft een andere verzorging nodig. De een heeft een droge huid, de ander een vette huid, of misschien heb je net een tattoo laten zetten of heb je een litteken dat je minder zichtbaar wilt maken. Wat je behoefte ook is, voor ieder huidtype is er een geschikte verzorging. In dit artikel lees je welke verzorging bij welk type huid past.  

Een goede huidverzorgingsroutine voor je gezicht 

Wat je behoefte aan huidverzorging ook is, het is belangrijk om in ieder geval minimaal deze producten te gebruiken voor een stralende huid: een milde gezichtsreiniger, een exfoliant, dagcrème met een SPF en een goede nachtcrème. Vervolgens ga je kijken naar de behoeftes van je huid om te ontdekken welke producten het beste bij jou passen. Een droge huid vraagt immers om andere producten dan een vette huid. Je kunt aan de hand hiervan bekijken of je naast de standaardproducten nog een serum of bijvoorbeeld booster wilt toevoegen aan je routine. 

Biodermal heeft producten die aansluiten bij iedere behoefte. Zo hebben ze anti age producten om rimpels te verminderen en face wash voor een intensieve reiniging zonder de huid uit te drogen. Het meest bekende product van Biodermal is de P-CL-E creme. Dit is een creme die is ontwikkeld voor minimale huidproblemen en is geschikt voor ieder huidtype. 

De verzorging van je huid 

De rest van je lichaam heeft ook een goede verzorging nodig. Heb je bijvoorbeeld net een tattoo laten zetten, dan kun je ervoor kiezen om Bepanthen tattoo zalf aan te schaffen. Deze zalf zorgt ervoor dat je tattoo goed wordt verzorgd en beschermd. Het merk staat bekend om zijn babyproducten, maar ook voor de droge huid, bij eczeem of huiduitslag en bij een kwetsbare of verbrande huid kun je de producten goed gebruiken. 

Dan nog even wat tips om ervoor te zorgen dat je je huid zo goed mogelijk blijft verzorgen. Probeer zoveel mogelijk om zonlicht en zonnebanken te vermijden. Dit zorgt er namelijk voor dat het bindweefsel in je lichaam wordt afgebroken. En dat zorgt voor een slappe en rimpelige huid. Rook je veel? Dan kan ook dat ervoor zorgen dat je huid slap wordt en je rimpels krijgt. Daarnaast heb je ook een verhoogd risico op huidkanker. Al met al goede redenen om te stoppen met roken en je lichaam en gezicht goed in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge SPF. In de meeste dagcrèmes zit tegenwoordig SPF, maar check dit altijd even goed voor je het aanschaft.