Wespen, niet de leukste insecten

0
182

Iedereen kent wel een persoon die ooit eens een keer gestoken is door een wesp. Wespen worden over het algemeen dan ook gezien als vervelende beestjes. Vooral wanneer wespen met bijen worden vergeleken, wordt eigenlijk goed duidelijk hoe irritant het kan zijn wanneer er wespen in de buurt zijn. Bijen zijn noodzakelijk in de natuur. Niet alleen geven deze beestjes ons honing door hun nectar, maar daarnaast zorgen ze erg goed voor de bloemen over de hele wereld. Door de bestuiving die bijen creëren blijven diverse soorten bloementjes bestaan. Daarnaast zal een bij je niet zo snel steken. Wanneer zij dat doen is de kans namelijk zeer groot dat de bij zal sterven. Daardoor worden bijen vaak als de favoriet gezien wanneer het om deze twee vliegers gaat. 

 

Wespen 

Bij wespen is bijna geen van deze zaken van toepassing. Zo is de kans dat wij door wespen honing krijgen kleiner dan klein. Hier doen deze beestjes namelijk gewoon niet aan. Waar wespen wel vaker aan doen is het steken van mensen, daar zijn ze helaas relatief goed in. Daarbij komt dat wespen na een steek niet zullen sterven. Hierdoor is de kans ook wat groter dat je door een wesp gestoken kan worden. Wespen komen vooral af op zoete geuren. Daarom zijn deze insecten zeer vaak te zien bij terrassen, daar is namelijk eten en drinken te vinden waar deze geel-zwarte rakkers dol op zijn. Het is dan ook niet gek dat wespen onze maaltijden kunnen komen verstoren, dat zit nou eenmaal in hun aard. Toch kan dit wel erg vervelend zijn, vooral wanneer je thuis last hebt van wespen. 

 

Nest 

Daarom kiezen veel mensen er ook voor om wespen te bestrijden. Wanneer zich veel wespen bij of rondom jouw huis of tuin bevinden is de kans vrij groot dat er een nest in de buurt zit. Hoewel dit erg jammer is kan er wel iets tegen gedaan worden. Wespen bestrijden Den Haag is bijvoorbeeld de beste optie wanneer jij last hebt van wespen in deze stad. Ook in andere steden is het belangrijk om iets tegen deze beestjes te doen. Een wespennest verwijderen Eindhoven is bijvoorbeeld een goede optie om voor te kiezen wanneer je in deze stad last hebt van de geel-zwarte vliegers. Zo zal jij gewoon weer in alle rust kunnen genieten van jouw maaltijden in tuin deze zomer, zonder dat je gestoord zal worden door de wespen. Ook kan er dus weer rustig genoten worden van een zoet drankje.