Drie manieren om jouw huis in waarde te laten stijgen

0
392

Met de huidige huizenmarkt is het geen grote noodzaak om jouw woning in prijs te laten stijgen, maar aangezien de prijsstijgingen vooral worden veroorzaakt door gedegen onderhoud van een woning is het wellicht wel een goed idee om dit bij te blijven houden. in dit blog zijn er vier verschillende tips die jou een grote stap vooruit kunnen zetten in het realiseren van een hogere WOZ waarde dan toen je het huis kocht. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder, je vind alle informatie over dit onderwerp hieronder!

Leg goede isolatie aan in huis en je bent al halverwege

Eén van de dingen die worden onderschat in het verhogen van de woningwaarde is de waarde die goede isolatie kan toevoegen aan een woning. Stel nu dat je bijvoorbeeld radiatorfolie laat plaatsen op iedere radiator in huis. En misschien kies je er nog voor op muur isolatie kopen toe te passen en het zelf te plaatsen. Wanneer deze twee punten worden gecombineerd binnen één en dezelfde woning, kan het al in een fikse verhoging van de waarde resulteren. Zeker wanneer deze twee vormen in combinatie met vloerisolatie worden toegepast, of misschien zelfs met isolatie van het dak. En dan is dit nog maar de eerste tip die wij jou mee gaan geven!

Zet een nieuwe badkamer in de woning

Badkamers worden ontzettend onderschat. Zodra je een mooie badkamer hebt kan je niet alleen de woningwaarde verhogen, maar ook zelf nog genieten van een heerlijke badkamer die helemaal naar jouw wensen is aangepast. Op het moment dat je ervoor kiest om deze methode toe te passen en daadwerkelijk te gaan beginnen met een verbouwing, is het echter wel noodzakelijk om een goede planning te hebben waar alle betrokkenen zich aan zullen houden. Wanneer er iets uitloopt, kan dit al gaan resulteren in een duurdere uitkomst van de werkzaamheden. Het kan dan ook gauw uitlopen op een fiasco, maar wat is het leven zonder een beetje risico, toch?

Maak je woning groener

En dan bedoelen we niet door middel van isolatie. Denk echt aan het letterlijk vergroenen van jouw dak door er mos op te plaatsen, en daar overheen zonnepanelen te plaatsen. Op deze manier ben je letterlijk en figuurlijk bezig met het vergroenen van jouw woning. Als zonnepanelen je niet interessant lijkt, dan zijn er uiteraard ook nog andere opties om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van het gas en over te stappen op warmte energie. Dit is een grote investering, maar verdient zichzelf wel dubbel en dwars terug.

Al met al is het isoleren van je woning toch de meest logische stap om te beginnen. Wacht daarom niet langer en start vandaag nog!