Wees creatief met Oeteldonk emblemen

0
253

Met carnaval wordt de prachtige stad Den Bosch gekleurd in rood, wit en geel en spreken we niet meer van Den Bosch, maar Oeteldonk! Volgens mij is er geen andere stad waar de kledij zo op elkaar afgestemd is zoals in Den Bosch. Iedere Oeteldonker of persoon die Oeteldonk bezoekt met carnaval is gekleed in een Oeteldonkse sjaal met een jasje of boerenkiel. Het is gebruikelijk om deze helemaal te versieren met Oeteldonk emblemen. Hoe meer, hoe beter. Doordat iedereen hetzelfde verkleed is, is het ook echt een feest voor iedereen. Jong en oud danst en zingt met elkaar en het is gezellig met een zachte "g"!

Creatief met Oeteldonkse kledij

De basis van de Oeteldonkse carnavals kleding is dus een rood-wit-gele sjaal en een jasje of boerenkiel, maar je mag daar verder je creativiteit helemaal op los laten. Er zijn enorm veel Oeteldonk emblemen waar je je jasje of kiel mee kan versieren. Je kunt de Oeteldonk emblemen kopen online of in pop up winkels in Den Bosch die rondom carnaval in de stad zijn. Ook zijn er vaak marktkraampjes tijdens carnaval waar je heel veel Oeteldonk merchandise kan kopen.

Emblemen in alle stijlen

Het is bijna een wedstrijd om zo veel mogelijk Oeteldonk emblemen te hebben. De soorten emblemen worden ook steeds meer uitgebreid. Naast de ‘standaard’ Oeteldonk emblemen zijn er ook emblemen met de Oeteldonkse kikker in verschillende sterrenbeelden. Heel grappig! Of met grappige Brabantse uitspraken zoals ‘Ik zie oe gère’ of lekker toepasselijk gezien de hoeveelheid bier die er vloeit, ‘Hillemol van de koart’. Je hebt altijd wel aanspraak omtrent je emblemen op je jas. Naast de Oeteldonk emblemen zijn er ook nog andere thema’s. Zo zijn er ook emblemen met emoji’s of juist Brabantse emblemen. Veel winkels en bedrijven in de stad laten ook hun eigen Oeteldonkse embleem ontwerpen tot iets wat past bij hun bedrijf. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen met jouw vriendengroep of misschien wel je familie!

Oeteldonkse merchandise

Naast het kopen van Oeteldonk emblemen, is er ook veel andere merchandise verkrijgbaar. Er is Oeteldonkse schmink, zodat je je gezicht kan versieren met rood-wit-gele strepen. Natuurlijk ook heel grappig om dit bij andere mensen te doen die je tegenkomt in de stad. De Oeteldonkse sjaal moet je wel om hebben, maar je kunt deze ook aanvullen met Hawaiikransen, zonnebrillen en zelfs feesthoedjes. 

Het klinkt misschien een beetje saai dat iedereen dezelfde outfit aan heeft, maar iedereen maakt er echt iets creatiefs van op zijn manier. En als je daar dan in de stad om je heen kijkt en je al deze mensen ziet lopen in dezelfde kleding en kleuren, dan ziet dat er wel echt fantastisch uit en krijg je er wel echt een blij gevoel van.