Waarom je wel of niet voor een elektrische fiets moet gaan

We zien het steeds vaker langskomen op straat: elektrische fietsen. Aan een elektrische stadsfiets zitten ontzettend veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Deze punten gaan we voor je op een rijtje zetten zodat jij de keuze makkelijker kunt maken of je el of niet voor een elektrische stadsfiets moet gaan.

Gemakkelijk

We hoeven dit voordeel waarschijnlijk niets eens te benoemen, maar gemakkelijk. Een van de grootste voordelen van een elektrische fiets is dat je zelf niet veel werk hoeft te doen om vooruit te komen. Je moet zelf uiteraard wel trappen, maar de motor zorgt ervoor dat je naar voren komt. Zeker met tegenwind is dit natuurlijk je redding. En niet alleen met tegenwind, maar ook met heuvels en bergen is fietsen helemaal zo erg niet meer. Door de extra boost die de motor je fiets geeft is het ook minder zwaar voor je lichaam en wordt het dus ook mogelijk voor oudere of minder fitte mensen nog in beweging te blijven.

Alternatief

Een elektrische stadsfiets is een perfect alternatief van een scooter of een brommer. Je moet dan misschien wel zelf nog een klein beetje werk doen, maar het valt zeker te vergelijken. Daarbij komen er nog veel andere voordelen bij kijken in vergeleken met een scooter of brommer. Een elektrische stadsfiets is veel beter voor het milieu en daardoor bespaar je kosten voor benzine, etc. Een scooter of brommer zelf aanschaffen is al duurder dan een elektrische stadsfiets, maar de benzine die erbij komt kijken is zeker geen pretje. Ook bespaar je gelijk parkeerkosten in de stad.

Wel blijft het een feit dat een normale fiets natuurlijk een stuk goedkoper is als een elektrische. Toch blijft het voor vele een goede investering en hoor je dit ook van alle gebruikers steeds weer terugkomen.

Zwaarder

Een elektrische stadsfiets is zwaarder als een normale fiets. Dit is opzich wel vanzelfsprekend aangezien je een motortje met je meedraagt. Dit klinkt misschien als een nadeel omdat het lastiger is met hem in en uit parkeren in je garage wat het een zwaarder klusje voor jezelf maakt, maar er zit ook een voordeel aan. Het is een stuk handiger als iemand wil gaan stelen.

Doordat de fiets zwaarder is door de motor is het risico om een lekke band te krijgen ook hoger door het zwaardere gewicht. Dit hoeft niet te betekenen dat je constant lekke banden krijgt. Fabrikanten zijn hier uiteraard van op de hoogte en werken hieraan.

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Bij dit autobedrijf in Zeeland vind je de leukste...

Ben je op zoek naar een fijne auto? Als je in de regio Zeeland...

De voordelen van private leasen

Wil jij binnenkort een auto aanschaffen maar weet je nog niet hoe je dat...

Een schaduwdoek is dé tuintrend van 2020

ZONZ is al ruim tien jaar expert op het gebied van zonwering. Ze zijn...

Afval scheiden op kantoor, hoe doen jullie dat?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor particulieren voor zeker ook voor bedrijven. Duurzamer...

Ethereum kopen

Het beleggen in cryptovaluta is iets wat steeds meer mensen doen. Dit omdat het...

FUT of FUE?

Steeds meer kalende mensen kiezen voor een haartransplantatie. Met name de FUE haartransplantatie neemt...

Categoriën