Waarom EPDM dakbedekking

0
566

Je bent een schuur in je tuin aan het bouwen en bedenkt ineens dat er ook nog een dak op moet. Zonder dak heb je weinig aan een schuur en daarom moet het ook een goed dak zijn. Er zijn verschillende materialen om te gebruiken voor je dak. Je raakt al snel het overzicht kwijt en aan het ene materiaal zitten weer bepaalde voor- en nadelen en aan het andere ook. In dit blog lees je meer over EPDM en waarom het een goed materiaal is om je dak van je schuur mee te bedekken.

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Deze materialen vormen samen EPDM. Het is een soort synthetisch rubber. Door bovenstaande materialen te mengen met zwavel en roet en het daarna warm te maken, krijg je een warme rubbermassa. Als je dit af laat koelen wordt het uiteindelijk EPDM. Het wordt geleverd als rol en kan op die manier op maat gesneden worden en aan elkaar gelijmd worden. Je gebruikt het bijvoorbeeld om je dak waterdicht te maken.  

Je bent nu bekend met de materialen waaruit EPDM bestaat en weet dat je het kunt gebruiken voor je dak. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen om het materiaal te gebruiken voor je dak? Als het eenmaal op je dak ligt, hoef je het lang niet te vervangen. Uit onderzoeken blijkt dat het materiaal wel meer dan 50 jaar meegaat. Daarnaast is het heel eenvoudig aan te brengen op je dak. Je kunt het prima zelf doen zonder hulp van een professional. Je kunt het precies op maat maken voor je dak, waardoor het er mooi en verzorgd uitziet.

Naast bovenstaande voordelen is het product ook nog eens heel erg licht. Je krijgt EPDM makkelijk op je dak en is zeer gebruiksvriendelijk. Een ander bijkomend voordeel is dat het onderhoudsvriendelijk is. Als het eenmaal op je dak ligt heb je er dus bijna geen omkijken meer aan. Ook prettig om te weten is dat je er prima zonnepanelen op kan zetten. Zo heb je dus een fijn materiaal op je dak en ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Hoe blijft het plakken?

Je kunt het materiaal niet op je dak gooien en dan blijft het wel liggen. Met epdm lijm bevestig je het materiaal goed aan je dak en dan laat het nooit meer los. Tenzij je het er natuurlijk weer af wilt. Dan kun je het makkelijk verwijderen van je dak.