Badplaatsen die je moet bezoeken in Kroatie

0
292

Zeg je Kroatië, dan denk je waarschijnlijk aan Zagreb, het Ibiza van Kroatië: Hvar en het populaire stadje Split. Dat is logisch en daarmee begrijp je vast ook dat het daar elke zomer vol zit met toeristen. Het zijn ook prachtige plaatsen in Kroatië dus wie geeft al die toeristen ongelijk. Jij bent ook naar dit soort pareltjes op zoek, maar dan zonder al die toeristen. Daarom geven wij je een paar tips om als alternatief heen te gaan in Kroatië.

Porec

Porec is een stad aan de westkust van Kroatie. Het ligt aan de Adriatische Zee en heeft een prachtig historisch centrum. Een voorbeeld van de historie is de Eufrasiusbasiliek in Porec. Dit is het bekendste gebouw in de stad en staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Alleen hierom is het zeker een bezoekje waard. Doordat de stad ontstond in de Romeinse tijd, zie je hier veel van terug als je door de straten struint. Zo zien deze straten er nog uit zoals ze er in de Romeinse tijd uitzagen en hierdoor krijg je het gevoel alsof je honderden jaren terug in de tijd bent. Porec heeft ook een strand met verschillende kleedruimtes ligbedden en parasols. Het leuke van dit strand is dat het zich midden in het centrum van de stad bevindt. Wil je dus niet naar Split of Zagreb dan is het zeker verstandig om een appartement Porec huren.  

Pula 

Een ander stadje aan de westkust van Kroatië is Pula. Het is zelfs het meest zuidelijk gelegen stadje van het schiereiland Istrië. Ook deze stad staat bekend om de Romeinse architectuur en alle Romeinse gebouwen. Met als hoogtepunt het amfitheater. Je kunt dit theater elke dag bezoeken en in de zomer vinden er zelfs concerten en festivals plaats. Naast een prachtig ouderwets amfitheater heeft Pula ook een fort. Het fort werd pas in de 19e eeuw gebouwd. Toch is het prachtig en gelukkig kan je het, wel tegen betaling, bezoeken. Hoogstwaarschijnlijk bezoek je de stad in de zomer. Dan heb je extra geluk. Elke avond vindt er in de zomermaanden namelijk een lichtshow plaats. Ook hier is het mogelijk om in verschillende appartementen of vakantiehuizen te verblijven. Kroatie Pula vakantiehuis? Dat is dus zeker een van de opties.

Nu je meer weet over deze prachtige plaatsen hoef je helemaal niet meer naar de drukbezochte steden van Kroatië. Je kunt zo in alle rust door de Romeinse straten struinen.