Waar wordt cannabis voor gebruikt?

0
314

Tegenwoordig is het erg populair om gebruik te maken van cannabis. Cannabis staat ook wel bekend als wiet. Wiet wordt de laatste jaren steeds populairder. Soms wordt het zelfs als medicijn aangeschreven. Dit komt omdat het verschillende medische voordelen kan hebben. Hierom vragen veel mensen zich ook af waar cannabis voor gebruikt wordt. 

Recreatie

Verreweg de meeste cannabis wordt gebruikt voor recreatie. Dit komt omdat cannabis een populaire drug is om te gebruiken. Het wordt dan ook volop verkocht in coffeeshops in Nederland. Cannabis is een legale drug in Nederland. Hierom is het ook zo populair om gebruik van te maken. 

Het recreatieve gebruik van cannabis kan eigenlijk op twee manieren. Zo is het mogelijk om cannabis te roken en om het te eten. Meestal wordt er gekozen voor het roken van cannabis. Dit komt omdat dit de meest controleerbare manier is van cannabis inname. Echter is het eten ook mogelijk. 

Bij het eten van cannabis zou je een sterkere high krijgen die ook een stuk langer door gaat. Echter duurt het even voordat de high ook daadwerkelijk gevoeld wordt. Hierdoor is dit ook een stuk lastiger te controleren. Het doseren is hierbij dan ook erg belangrijk om te doen. 

Medisch gebruik 

Cannabis wordt ook regelmatig medisch gebruikt. Zo is er speciale medicinale-cannabis. Medicinale-cannabis is cannabis die door een arts voorgeschreven wordt. Dit komt omdat cannabis zou kunnen helpen met verschillende problemen waar mensen tegenaan kunnen lopen. 

Medicinale-cannabis wordt meestal gerookt. Dit komt omdat je hierdoor een controleerbare high krijgt die niet al te sterk is. Voor het medicinale gebruik is dit dan ook de beste optie om voor te gaan. Echter zijn er ook andere manieren waarop je cannabis op medische wijze in kan nemen. 

Zo is het ook mogelijk om cannabis in de vorm van een olie te gebruiken. Hierbij worden de cannabinoïden uit de cannabis getrokken. Dit zorgt er voor dat de stoffen in de THC olie gaan zitten. De olie die hier vanaf komt wordt namelijk THC olie genoemd. 

THC olie zou verschillende medische voordelen kunnen hebben. Hierdoor wordt het ook steeds populairder om gebruik van te maken. Ook wordt er veel onderzoek gedaan naar cannabinoïden. Dit komt omdat deze veel voordelen zouden kunnen hebben. De precieze voordelen zijn ze nog niet achter. Dit is dan ook de reden waarom  er nog zo veel onderzoeken worden gedaan. Echter wordt er wel steeds meer duidelijk waardoor het zeker aan te raden is om te kijken naar de mogelijkheden.