Waar op letten bij het aanvragen van een beton cire offerte?

0
240

Heb jij al gehoord van de woontrend beton cire? Met dit mooie materiaal kun je echt alle kanten op! Niet alleen is het materiaal geschikt om te leggen als vloer, ook kun je er je wand mee bekleden! Hoe leuk en origineel is dat?! Beton cire geeft je kamer een karakteristieke en stoere uitstraling. Je ziet het materiaal dan ook veelvuldig terugkomen in huizen met een modern interieur.

Hoe wordt beton cire aangebracht?

Beton cire bestaat uit een watervaste stuclaag. Deze wordt in verschillende dunne laagjes aangebracht op je grond of wand. Het materiaal kwam eerst alleen in Frankrijk voor, maar wordt inmiddels over de hele wereld veel gebruikt! Niet alleen in Nederland is dit materiaal nu zeer populair. Beton cire kent meerdere voordelen zoals haar mooie gemêleerde structuren en haar brede inzetbaarheid. Ook is het materiaal slijt- en watervast. Hoe handig is dat?

Het materiaal bestaat uit een stuclaag op basis van cement met daaraan toegevoegd een kunststof verharder die ervoor zorgt dat het materiaal ook echt vormvast wordt. Beton cire cement wordt daarom ook pas bij jou thuis met de verharder gemengd. Beton cire heeft een sterk watervast karakter. Dit komt mede door de werkzame bestanddelen in het materiaal. Zo beperkt beton cire zich niet tot bijvoorbeeld je woonkamer, maar is het ook in vochtige ruimtes aan te brengen. Denk aan je badkamer, buitendouche, saunaruimte en nog veel meer!

Offerte aanvraag mogelijk

Het aanbrengen van beton cire is maatwerk en wordt het beste uitgevoerd door professionals op dit gebied. Zij hebben veel ervaring met het materiaal en weten als geen ander hoe ze zorgen voor een mooi eindresultaat. Beton cire is er in verschillende varianten. De ene is net even wat anders dan de andere. Welke het beste uitkomt in jouw woning bepaal je zelf. Online kun je vele voorbeelden bekijken, of bewonder het materiaal in het echt in een showroom. Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt kun je dan ook advies vragen aan de experts die hier te vinden zijn.

De kosten voor het leggen van beton cire vloeren en wanden hangen van verschillende factoren af. Denk hierbij aan het oppervlak dat bedekt moet worden, de gekozen kleur en het materiaal, hoeveel tijd er nodig is om alles aan te brengen, enzovoorts. Het is van tevoren mogelijk om een beton cire offerte aan te vragen. Hierin krijg je een overzicht van het totale kostenplaatje. De aanvraag van een offerte is geheel vrijblijvend. Zo bepaal je zelf of je er uiteindelijk mee akkoord gaat.