Waar moet je aan denken bij een vaartocht met de boot?

0
376

We hebben niet allemaal het geluk dat we in het bezit zijn van een boot. Indien je wel dit geluk hebt, is het zeer aan te raden om hier zomers erg veel gebruik van te maken. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om zomers een lange tocht te maken. Dit kan door Nederland heen, maar eventueel ook verder weg. Waar je naartoe gaat, is uiteraard onder andere afhankelijk van het formaat van de boot. Ongeacht de grootte van de boot is het wel belangrijk dat je de juiste voorbereiding treft. In dit artikel beschrijven we een aantal zaken die van belang zijn voor een langere boottocht. 

Zorg voor voldoende water en smeer je in

Als je tijdens een warme zomerdag op pad gaat met de boot is het zeer aan te raden om voldoende water of andere drankjes mee te nemen. Koop een koelbox en leg de drankjes daarin. Naast het hydrateren is het ook verstandig om voldoende zonnebrand mee te nemen. Het zonlicht weerkaatst namelijk op het water en dat zorgt ervoor dat je sneller verbrandt. 

Maak het jezelf comfortabel!

Wellicht het belangrijkste van de vaartocht is dat het comfortabel moet zijn. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om voldoende handdoeken mee te nemen. Wanneer je besluit om te zwemmen en het weer toch wat minder wordt, heb je in ieder geval de mogelijkheid om je af te drogen. Daarnaast zijn handdoeken ook erg prettig voor wanneer je ergens aan wilt meren om gezellig een drankje te doen. 

 

Mocht je erg veel willen varen dan is het ook verstandig om de huidige stoelen eens onder de loep te nemen. Indien deze niet erg prettig meer zitten, zou je kunnen kijken voor een nieuwe bootstoel. Let er bij het kopen van de bootstoel onder andere op dat er gebruik is gemaakt van de juiste vulling.

Veiligheid gaat uiteraard boven alles

Met een boot varen is naast leuk ook gevaarlijk. Het is daarom zeer aan te raden om vooraf te kijken naar hoe je de veiligheid kan vergroten. Een manier om dit te doen is door te zorgen voor goede reddingsvesten. Een reddingsvest kan er bij noodsituaties namelijk voor zorgen dat je aanzienlijk minder energie nodig hebt om jezelf boven water te houden.