Veilig op het werk

0
421

De meeste mensen werken vier of vijf dagen in de week en zoveel mensen als er zijn, zoveel beroepen zijn er ook. Want je kan zoveel opleidingen volgen als je wilt, maar er zijn nog meer beroepen dan dat. Zo ook risicovolle. Maar wat voor werk je ook doet, jouw werkomgeving moet wel zo veilig mogelijk zijn. In deze blog vertel ik je hoe je daar als werkgever en werknemer rekening mee houdt en voor zorgt. Lees je mee?

De juiste kleding

Wanneer je met giftige stoffen werkt, moet je jouw lichaam daar goed tegen beschermen. Alleen zo kan je blijven werken en je gezondheid in acht houden. Want werken met giftige stoffen is risicovol maar wel noodzakelijk, bijvoorbeeld voor de verwerking. Zo worden andere mensen er niet aan bloot gesteld, maar dat moet jou ook niet gebeuren. De juiste kleding is dus een absolute must en dient geregeld te worden door het bedrijf. Dat niet alleen, het moet ook tijdig vervangen worden zodat je altijd veilig blijft en je daar geen zorgen om hoeft te maken.

Betrouwbaar materiaal

Daarnaast dien je te werken met betrouwbaar materiaal. Materiaal van goede kwaliteit zorgt er niet alleen voor dat het werkproces makkelijker wordt maar ook dat de veiligheid wordt verbeterd omdat het materiaal niet snel een storing of iets dergelijks zal ondervinden. Hier moet een bedrijf dan ook in investeren. Daarmee investeren ze niet alleen in een efficiënt werkproces, of de dienst die ze leveren. Ze investeren ook in de veiligheid van het personeel.

Voldoende filtering

Als je met verschillende stoffen werkt, wat voor dan ook, is het filteren van de lucht essentieel. Hiervoor kan je actief kool inzetten. De kool kan door absorptie de stoffen in de lucht aan zich binden en filtert de boel zo. Het is dus als het ware een filter op zich. Gasvormige deeltjes worden hier bijvoorbeeld door geabsorbeerd. Met een adsorptiedroger voor de industrie verlaag je het vloeistofgehalte in de lucht. Je kan dit soort middelen vinden bij D&F Techniek. Hier staat ook nog veel meer informatie over deze manier van filteren met kool. Daarnaast kan je hier rustig kijken welk middel voor jou geschikt is.

Genoeg checks

Zoals ik al zei bij de outfits, moeten deze regelmatig gecheckt worden, maar dit geldt ook voor alle andere veiligheidsmaatregelen. Alleen zo kan het werkproces steeds veilig worden voortgezet en hoeven werknemers niet meer risico te nemend dan strikt noodzakelijk is.