Vakantiehuis beveiligen met mistmachine

0
452
mistmachine
mistmachine

Dankzij een erfenis had ik onlangs de kans om te investeren in een vakantiehuis. Super gaaf natuurlijk, want voor veel mensen, waaronder ikzelf, is dit al langere tijd een droom. Het lijkt me heerlijk om me af en toe met mijn gezin, familie of vrienden terug te kunnen trekken. Bovendien kun je met een vakantiehuisje makkelijk wat extra bijverdienen door het te verhuren, of je kunt bekenden een vriendendienst bewijzen door je vakantiehuisje te delen.

Maar eerst… renoveren!

Het huisje wat wij hebben kunnen kopen is in potentie heel erg mooi. Eerst moet er nog wel het één en ander opgeknapt worden. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg, want zo kunnen we het huisje precies naar onze smaak inrichten. We hebben een muur gesloopt, alle vloeren opnieuw gestuct en ook een nieuwe keuken en badkamer laten plaatsen. Daarna volgde natuurlijk het leggen van een nieuwe vloer en het verven van de muren. Tot slot was het tijd voor nieuwe (en vintage!) meubels en een make-over van de tuin. Een flinke investering, maar dat was het geld meer dan waard. Zeker omdat we het huisje ook af en toe willen verhuren. En als we het straks aan onze kinderen doorgeven, is het nog steeds een mooi bedrag waard.

Inbraakrisico

Na enkele maanden klussen zag het huis er dan eindelijk precies zo uit als wij in gedachten hadden. Zowel van binnen als van buiten een prachtig verblijf, met voldoende privacy om heerlijk van de rust te kunnen genieten. Er was echter één probleem waar wij niet van tevoren over nagedacht hadden… Het huisje moest ook beveiligd worden! Een deel van het jaar zullen we zelf aanwezig zijn in het huis, en een deel van het jaar zullen anderen er gebruik van maken. Toch zal het huis ook af en toe voor een korte of langere periode leeg staan. Dat levert een aanzienlijk inbraakrisico op, want in het huis staat bijvoorbeeld wel een mooie tv. Daar moesten we dus wel iets op gaan verzinnen.

Beveiligen met een mistmachine

Na lang wikken en wegen hebben wij besloten om het huis te laten beveiligen met een mistmachine. Dit was voor ons ook een nieuw soort inbraakbeveiliging, want bij mistmachines dachten wij eerst aan mist tijdens concerten en goochelshows. Wat doet een mistmachine precies? Eigenlijk doet het exact wat je ervan verwacht. Binnen 10 seconden worden ruimtes gevuld met een dikke mist waarbij het zicht maximaal 30 centimeter is. Dat betekent dat de inbreker geen hand mee voor ogen kan zien. Of misschien nog net een hand maar verder niets. Zo wordt de inbreker vertraagd in zijn vlucht naar buiten, wat de pakkans vergroot, en zal het niet lukken om ook nog spullen mee te nemen. Met deze beveiliging laten wij ons mooie vakantiehuisje met een gerust hart achter!