Simpele maar stijlvolle vloeren

0
511

Bij het inrichten van een huis, een kantoor, een showroom, een zaal, noem maar op: in elke ruimte is er niets zo belangrijk als de vloer. De vloer kan de inrichting maken of breken. Er valt uit ontzettend veel te kiezen, hout, marmer, beton, plastic. Ook daar zijn heel veel variaties op te vinden. Maar niet elke vloer past bij elke ruimte. Voor sommige ruimtes is de vloer minder van belang dan bij de andere en is het vooral belangrijk dat de ruimte er strak en professioneel uit ziet. Hier zijn een paar simpele maar stijlvolle soorten vloeren die gebruikt kunnen worden voor meerdere ruimtes.

Tapijt

Tapijt is een echte klassieker onder de vloeren. Het is zacht, dempt geluid en oogt strak. Veel kantoren maken gebruik van een tapijttegel. Deze wordt in grote hoeveelheden aangeschaft en kan heel snel gelegd worden. Het leuke van tapijttegels is dat ze ook besteld kunnen worden in meerdere kleuren, waardoor het net wat origineler oogt! Een tapijttegels restpartij heel eenvoudig om te verhuizen en werkt bovendien geluiddempend.

Epoxy

Ken je de vloeren in garages? Juist, dat is epoxy. Maar deze vloeren zijn niet alleen bruikbaar voor garages, steeds meer mensen kiezen ervoor het ook te gebruiken voor andere ruimtes. Eigenlijk past het bij alles. Het voordeel van epoxy is dat het niet snel kapot gaat, het snel ligt en het heel strak oogt. Het geeft een industriële look, waardoor het perfect past bij de wat meer creatievere sectoren van de kantoren. Doordat het zo strak en schoon oogt, valt er ook een hoop mee te combineren. Dus je hoeft de vloer in dit geval niet persé af te stemmen op de inrichting.

Zeil

Dit materiaal is met name geschikt voor huizen. Een hoop mensen die of een tijdelijke vloer willen, of niet zo veel moeite willen steken in het investeren in een vloer, kiezen voor deze optie. Zeil is in allerlei soorten en maten te krijgen. Hierdoor is de keuze ruim. Bovendien lijkt het op een afstandje op hout, waardoor de inrichting daar heel goed op aangepast kan worden. Het geeft een warme en huiselijke uitstraling zonder dat het er onprofessioneel uit ziet.

Laminaat

Het bekendste alternatief voor een houten vloer is laminaat, een veel gebruikte vloer in verschillende ruimtes. Het is overal toepasbaar en verkrijgbaar in verschillende soorten. Soms is het net wat duurder, door bijvoorbeeld de gekozen kleuren. Maar het heeft een hele elegante en strakke uitstraling en is ook snel te leggen.