Reddingsvest

0
546

Een reddingsvest biedt veiligheid op het water, en dat is erg belangrijk! Tijdens een tocht over grotere wateren of met slecht weer moet je natuurlijk veilig aan boord zitten. Een reddingsvest is niet hetzelfde als een zwemvest, ook al lijken deze twee wel wat op elkaar. Het belangrijkste kenmerk van een reddingsvest is de kraag in de nek, deze zorgt ervoor dat je in het water op je rug gedraaid wordt en dat het hoofd boven water blijft. Een zwemvest heeft geen kraag en dient alleen als drijfhulp. Beide varianten zijn te vinden in onze shop: watersportsonline.nl. Iedereen kent de opvallende grote oranje reddingsvesten, deze zijn er niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. 

Soorten reddingsvest

Naast de welbekende vaste nylon oranje reddingsvesten zijn er ook nog automatische reddingsvesten. Waar voor kinderen meestal de vaste reddingsvesten worden gekozen, kiezen volwassenen liever voor een automatisch reddingsvest. Het voordeel van een automaat vest is dat ze erg compact zijn en dus heel comfortabel dragen. Een automatisch reddingsvest blaast zichzelf op wanneer het in aanraking komt met water. Zo heb je aan boord geen last van een grote kraag in je nek waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. De vaste reddingsvesten kunnen van nylon of neopreen zijn en zijn meestal oranje of geel. Het voordeel van neopreen is de flexibiliteit en het ademend vermogen. Het voordeel van nylon is het lichte gewicht en de makkelijk schoon te houden gladde stof. Bekijk alle soorten reddingsvesten op onze website watersportsonline.nl! We hebben een ruim aanbod in vaste én automatische reddingsvesten. 

 

Reddingsvest kind

Opzoek naar een reddingsvest kind? Dan heb je de keuze uit nylon, neopreen of automatisch. We hebben op watersportsonline.nl onder andere reddingsvesten van JOBE, Helly Hansen en Besto. JOBE heeft zowel nylon als neopreen reddingsvesten voor kinderen. De neopreen reddingsvesten hebben vaak een betere pasvorm maar zijn ook iets zwaarder in gewicht. Het zachte materiaal draagt wel comfortabel en zorgt er voor dat een kind er prima aan wal in kan spelen. Helly Hansen heeft enkel nylon reddingsvesten voor kinderen. Maar wel in een zeer compact design. Dankzij het unieke asymmetrische design zit het foam alleen aan de voorkant. Het hoofd valt mooi tussen de kraag en het kind heeft de armen en de rug volledig vrij. Zeer geschikt voor baby’s en jonge kinderen! Voor een automatisch reddingsvest kun je het beste bij Besto terecht. Een automatisch reddingsvest is geschikt voor iets oudere kinderen tot 40kg. Het ontploffen van het reddingsvest wanneer het in aanraking komt met water kan namelijk voor grote schrik zorgen bij hele jonge kinderen. Daarom is een vast reddingsvest op jonge leeftijd beter geschikt. Bekijk ons aanbod op watersportsonline.nl!