Polsbandjes voor Apple Watches

0
218

Je kunt de deur niet uit of je ziet wel iemand met een smartwatch. Ze worden gebruikt als stappenteller, om muziek af te spelen, om berichten te lezen en zelfs om je hartslag te meten. Maar hoewel er vele soorten en merken smartwatches zijn, is de Apple Watch het meest populair. Waarom? En heeft het misschien te maken met de polsbandjes? We hebben besloten om twee polsbandjes te vergelijken om te zien of er een duidelijk verschil tussen zit: het Apple Watch leren bandje en het Apple Watch sport bandje

Prijs

We hebben veel websites bekeken en geconstateerd dat de prijzen niet altijd overeenkomen. Er is ook een groot verschil tussen de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt voor de polsbandjes. Apple biedt een heleboel geweldige bandjes voor hun Apple Watch, maar net als bij veel andere producten, kun je ook bandjes kopen via andere websites dan alleen Apple. Bij de andere bedrijven vind je vaak een lagere prijs voor dezelfde kwaliteit. 

Uitstraling

Als je voor het eerst naar de twee bandjes kijkt, is het eerste dat ze onderscheidt de look-and-feel van de band. Er zijn subtiele verschillen met de bandjes waardoor ze zich kunnen onderscheiden van de rest van de massa. Het eerste grote verschil tussen de twee is het materiaal waaruit de band is gemaakt. De Apple Watch is verkrijgbaar in leren en siliconen banden. Siliconen bandjes worden vaak gebruikt om mee te sporten. Je kunt zien bij het Apple Watch sport bandje dat de bandjes extra gaten hebben zodat je huid beter kunt ademen. De siliconen sportbandjes zijn beschikbaar in heel veel verschillende kleuren, zowel opvallende als neutrale. Een Apple Watch leren bandje daarentegen, heeft een meer elegante uitstraling, wat misschien meer gepast is voor als je naar je werk of naar een feestje gaat. Deze leren bandjes zijn beschikbaar in verschillende soorten bruin, zwart, wit en donkergroen – de kleuren die het beste bij elke outfit passen. Ze zijn gemaakt van echt leer, wat voor sommige mensen wellicht een groot voordeel is.

Sluiting

Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee banden is de sluiting. De siliconen bandjes hebben een pinsluiting. De siliconen sportbandjes zitten vol met gaten voor betere ademing, maar deze gaten kunnen ook gebruikt worden om de smartwatch te sluiten. Zo kun je je smartwatch zo strak aantrekken als je wilt, zodat hij niet afvalt of schaaft tijdens het sporten.

De leren bandjes hebben een traditionele gespsluiting. De gesp is gemaakt van metaal, waardoor hij zowel sterk en praktisch, als elegant is. Dit bandje heeft misschien iets minder gaten dan een siliconen, maar het is vaak niet nodig om een leren bandje zo strak aan te trekken.

Conclusie

Het komt er uiteindelijk dus op neer dat beide bandjes hun voor- en nadelen hebben. Wat de ene persoon fijn en mooi vindt, vindt de ander verschrikkelijk. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een van beide te kopen en ze te verwisselen voor verschillende gelegenheden.