Mijn verwende hondjes

0
330

Mijn honden zijn nu allebei rond de 2 jaar. Het zijn Franse bulldogs dus dan weet je wel hoe laat het is. Het zijn 2 boefjes maar toch zou ik echt geen dag met zonder ze kunnen. Mijn honden zijn meer verwend dan mijn man, wat door iedereen opvalt in de omgeving. Ik vind goede voeding belangrijk, genoeg beweging en vooral genoeg rust momenten op de dag aanbieden. Daarvoor hebben ze wel een goede rust plaats nodig, het liefste 2 aparte plekken zodat ze elkaar niet wakker kunnen maken. Daarom is mijn zoek tocht naar een nieuwe hondenmand gestart.

 

 

Eisen rondom de nieuwe hondenmand

Het belangrijkste vind ik de goede ondersteuning van de hondenmand, ook wel een orthopedische mand genoemd. Dit omdat de gewrichten van een Franse bulldog nu eenmaal wat zwakker zijn. Daarnaast vind ik het fijn als ik de hondenmand gemakkelijk kan schoonmaken. Mijn honden zijn dol op zwemmen en bij iedere sloot springen ze erin. Ik kan ze niet altijd gelijk onder de douche stoppen dus dan is het wel makkelijk dat ik met een nat doekje de mand gemakkelijk kan schoonmaken. Als laatste eis, want ik blijf een Nederlander, wil ik geen honderd euro uitgeven voor een hondenmand. Dit vind ik echt te overdreven. Na een aantal dierenwinkels af te zijn gelopen was ik behoorlijk teleurgesteld. Sommige manden gaan zelfs tot 200 euro! Wie legt dit nou neer voor een hondenmand? Nou deze Nederlander niet.

 

 

Meer succes op internet?

Gelijk hoopte ik op meer succes via internet. Gezien het feit dat er ook veel webwinkels bestaan zonder winkels, zullen de producten ook wel goedkoper zijn. Daar kreeg ik al direct gelijk in, de hondenmanden zijn veel goedkoper wanneer je ze online besteld. Daarnaast heb je ook veel meer mogelijkheden in mijn ogen. Zo heb je veel meer keus in kleuren en in de maten. Daarnaast vind ik het ook wel prettig dat het thuis wordt gezorgd, dat scheelt weer een hoop gesjouw vanaf de winkel. Na goedkeuring van manlief bestelde ik een grote orthopedische hondenmand voor nog geen 60 euro. De mand werd al vlot thuisbezorgd en het uitpakken op zich was al een feestje. Aangezien de ene hond al een mand heeft, werd het al snel duidelijk van wie de nieuwe mand zou worden. Ik had de nieuwe hondenmand nog niet op de grond gelegd of de hond lag er al in. Er werd gelijk een rust momentje aan vast geplakt, ze sliep uren in de nieuwe mand. Sindsdien is het haar vaste rust plekje geworden en heeft deze “mama” van 2 Franse bulldogs soms ook even rust!